Ponte di Cecco Ascoli Piceno

De Ponte di Cecco is een oude brug uit de Romeinse tijd in Ascoli Piceno. In de middeleeuwen dacht en dat nieand minder dan de duivel een hand in de bouw ervan gehad had.

Weetjes Ponte di Cecco

De Ponte di Cecco is een brug over de rivier de Castellano. Het is vanaf deze, in de late Republikeinse periode gebouwde, brug dat de Via Salaria (de “zoutweg”) naar Rome  voerde.

De brug is bekleed met parementsblokken en is 25 meter hoger dan het waterniveau van de rivier. De twee bogen van de brug hebben verschillende afmetingen.

In 1944 werd de Ponte di Cecco door terugtrekkende Duitse troepen verwoest en in 1971 werd hij weer opgebouwd, met het originele travertijnse marmer.

De naam van de brug is te wijten aan een middeleeuwse legende, die beweert dat de brug in één dag gebouwd is. De bouwer zou Francesco Stabili geweest zijn, een beroemde arts, astroloog en dichter, wiens bijnaam Cecco was. Hij zou overigens ook enige hulp van de duivel gekregen hebben. In 1327 werd de goede man wegens ketterij in Florence tot de brandstapel veroordeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *