Torens Ascoli Piceno

Een van de grootste attrakties van Ascoli Piceno wordt gevormd door de vele torens die er tussen de 12e en 14e eeuw door de adelijke families van de stad gebouwd zijn.

Weetjes Torens Ascoli Piceno

Er waren twee redenen om de torens op te trekken. De eerste hiervan was praktisch, aangezien ze als verdedigingswerken gebruikt werden, maar de tweede reden had een heel andere aard. Door het bouwen van de torens konden de rijken en nobelen laten zien hoe rijk en nobel ze wel niet waren.

Gedurende de hoogtijdagen van het middeleeuwse Ascoli had het stadje meer dan 200 torens, waarvan er nu – nog steeds een respektabel aantal – nog een stuk of 50 overgebleven zijn. Ongeveer de helft, 91 torens, werd door Federico II in 1252 omvergegooid. Andere torens werden met de grond gelijk maakt tijdens vetes tussen de frakties die gedurende de verschillende periodes de macht hadden en weer andere werden verlaagd en omgevormd tot woningen.

De nog bestaande torens zijn vierkant van vorm en zijn gemiddeld 40 meter hoog. De basis is is gemaakt van grote blokken travertijns marmer en de ingang is meestal smal en niet erg hoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email