Assisi

Assisi staat vrijwel geheel in het teken van de beroemdste inwoner die het stadje gekend heeft, de Heilige Franciscus. Het ommuurde centrum van de stad ligt op de top van een heuvel en is één van de meest pittoreske plekken in Italië. De stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Toeristeninformatie Assisi

Regio: Umbrië. Provincie: Perugia. Kengetal: (+39) 075. Postcode: 06081. Assisi heeft rond de 29.000 inwoners, waarvan ongeveer 10% van niet-Italiaanse afkomst is. Het Ufficio di Turismo (VVV) bevindt zich in het Palazzo San Nicola, op het centrale Piazza del Comune (Tel. +39 0758138680).. Ook het gemeentehuis (Piazza del Comune, 10 – 06081 Assisi, Italia) bevindt zich aan dit plein.

Openbaar Vervoer

Assisi ligt op een uitloper van de Monte Subasio in de regio Umbrië. Het bevindt zich op zo’n 180 kilometer van Rome en op vrijwel dezelfde afstand van Florence. Het is makkelijk met de trein te bereiken en er zijn busverbindingen naar de belangrijkste omliggende kleine stadjes. Op onze Assisi openbaar vervoer pagina vindt U informatie over het dichtsbijzijnde vliegveld, de treinlijnen van en naar de stad en de busverbindingen naar de omliggende gemeentes. Ook wordt het openbaar vervoer binnen de stad behandeld.

Met de auto naar Assisi

  • Vanuit Rome (ongeveer 180km): Volg de A1/E35 naar het noorden. Bij Orte aangekomen, volg de aanwijzingen voor de SS33 (richting Terni). Neem de afslag Foligno Nord/Perugia en dan de SS75. Bij Rivotorto buigt U af richting Assisi.
  • Vanuit Florence (ongeveer 180km): Volg de A1/E35 in zuidelijke richting (Rome). Bij Bettolle/Sinalunga buigt U af op de Raccordo Autostradale A1 Perugia. Blijf rechtdoor rijden op wat de Raccordo Perugia/Bettole gaat heten. Neem de SS3bis richting Assisi/Foligno/E45/Cesena en dan de afslag Foligno richting Assisi/Spoleto/Aeroporto. Neem de SS75 en uiteindelijk bij Madonna Campagna de SS147.

Bezienswaardigheden Assisi

Eremo delle Carceri AssisiEr zullen weinig steden zijn met een zo hoge concentratie basilieken en kerken als de geboorteplaats van de heiligen Franciscus en Chiara. Het ommuurde gedeelte van het stadje is sowieso één grote toeristische attraktie met steegjes die zich kronkelend een weg door het centrum van de stad banen. Hoogtepunten zijn de Sint-Franciscus Basiliek en het Eremo delle Carceri, dat zich een eind buiten het centrum bevindt.

Deelgemeentes

Frazioni: Armenzano, Capodacqua, Castelnuovo, Colle delle Forche, Costa di Trex, Mora, Palazzo, Paradiso, Passaggio d’Assisi, Petrignano, Pieve San Nicolò, Porziano, Rivotorto, Rocca Sant’Angelo, San Gregorio, Santa Maria degli Angeli, Santa Maria Lignano, San Presto, Sterpeto, Torchiagina, Tordandrea, Tordibetto en Viole.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *