Rocca Maggiore Assisi

De Rocca Maggiore is het enige kasteel in Assisi. Het is in 1367 gebouwd door Kardinaal Albornoz, die de al bestaande, keizerlijke woonst van Federico Barbarossa gebruikte als fundament van de constructie. Het is een hele klim, maar de volhouder wordt dan ook beloond met een adembenemend panorama over Assisi zelf en het omliggende Umbrië.

Weetjes Rocca Maggiore Assisi


Geschiedenis Rocca Maggiore

Al in de 12de eeuw stond er een bouwwerk op de plek waar zich nu de Rocca Maggiore bevindt. Dit bouwwerk stond op zijn beurt op oude Etruskische ruïnes.

In de tweede helft van de 14de eeuw liet Kardinaal Albornoz het fort opnieuw bouwen, waarbij het originele project wel intact gelaten werd.

In die tijd liet de kerk overal kastelen en uitkijktorens bouwen. De bedoeling was op deze wijze een krachtige indruk te maken.

Later werd de donjon versterkt. Ook werd er een twaalfhoekige toren aan de noordzijde opgetrokken.

Toen de streek eenmaal als veilig beschouwd werd was het kasteel niet meer nodig en raakte het langzaam in verval.

Na de restauratie is het omgevormd tot tentoonstellingsruimte.


Weetjes

  • In kleinere Italiaanse steden wordt een kasteel of fort op de top van een heuvel vaak Rocca (eigenlijk “rots”) genoemd.
  • Vroeger was het mogelijk door de stadsmuur van de Rocca Maggiore helemaal naar de Rocca Minore aan de zuidwestelijke zijde van het centrum te lopen.

Praktische Informatie

Openingstijden: Van 10.00 uur tot zonsondergang.
Gesloten: 25 December, 1 Januari.
Toegangsprijs: 6 Euro; 8-18 jaar: 4 Euro; jonger dan 8: Gratis.
Telefoon: +39 075812033.
Adres: Piazza delle Libertà Comunali.

Beschrijving

Rocca Maggiore Assisi

Rocca Maggiore

Het fort heeft een trapezoïde vorm. De twaalfzijdige toren is pas later gebouwd. Het is niet lang geleden gerestaureerd en tegenwoordig vinden er vaak tentoonstellingen in de Rocca Maggiore plaats.


Routebeschrijving naar Rocca Maggiore

Vanaf Piazza San Rufino moet men de Via di Porta volgen om bij de Porta di Perlici te komen. Hier gaat men linksaf, de Via di Perlici en vervolgens de Via della Rocca in.


Rocca Maggiore – Piazza delle Libertà Comunali, Assisi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *