Avezzano

Avezzano is de op een na grootste stad in de provincie L’Aquila in de regio Abruzzo. Het is niet de mooiste stad in de streek, deels vanwege de vele aardbevingen die de streek teisteren en deels vanwege bombardementen in de tweede wereldoorlog. Op het moment heeft de stad ongeveer 40 duizend inwoners. Het is een belangrijk landbouwcentrum en ook de handel en industrie zijn er goed ontwikkeld.

Toeristeninformatie Avezzano

Regio: Abruzzo. Provincie: L’Aquila. Het adres van het VVV van Avezzano is niet bekend. De postcode is 67051 en het kengetal is 0863. Toeristenbelasting: Er is geen toeristenbelasting in de stad.

Openbaar Vervoer

Er zijn direkte treinverbindingen vanuit Rome en Pescara naar Avezzano. Ook is er een direkte verbinding met Cassino.

Met de auto

Avezzano ligt zowel langs de snelweg A25 (Rome-Pescara) als de A24 (Roma – L’Aquila – Teramo).

Geschiedenis

Avezzano bevindt zich op een vlakte tussen de bergen. Vroeger bevond zich hier een meer, maar dit werd door Prins Torlonia in de 19e eeuw gedraineerd door het water onder de berg door naar de rivier de Liri af te voeren. De eerste die dit meer had willen draineren was Keizer Claudius, die hiervoor een aantal ondergrondse gangen liet creëren. (Lees verder voor een beknopte geschiedenis van Avezzano).

Bezienswaardigheden

Castello Orsini - Avezzano
Castello Orsini

Veel van de toeristische attracties van de stad doen nieuwer aan dan men zou verwachten, aangezien de stad vaak door aardbevingen (en gedurende de Tweede Wereldoorlog door bombardementen) beschadigd is. De grootste trekpleister is het Castello Orsini, dat rond het einde van de 15e eeuw gebouwd is. Andere attracties zijn het centrale plein Piazza Torlonia, met het Palazzo Torlonia. In het Museo Lapidario Marsicano kan men o.a. inscripties en fragmenten van standbeelden bewonderen, die bij opgravingen in Fucino en Alba Fucens gevonden zijn. Aan de voet van de Monte Salviano staan Romeinse bogen die toegang geven tot de de door keizer Claudius gegraven gangen. (Top 10 attracties Avezzano)

Avezzano

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email