Badia Camaldolese Volterra

De Badia Camaldolese van Volterra bevindt zich buiten de Porta San Sebastiano. Dit klooster staat ook bekend als de Badia di San Giusto en was de abdij van de Benedictijner Orde der Camaldolezen. Van wat er nog van het klooster te zien is vooral het kloosterhof interessant.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Pisana – 56048 Volterra. Openingstijden: De abdij is van 7 Juli tot 24 September 2017 elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 13.00 geopend. Gedurende dezelfde periode is ze op vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 tot 19.00 geopend (September van 15.30 tot 18.30). Toegang is gratis.

Badia Camaldolese Volterra

Badia Camaldolese Volterra
Badia Camaldolese

De Badia Camaldolese en de bijbehorende kerk zijn in het jaar 1030 gesticht. In die tijd stond er nog een tweede kerk in de buurt. Deze San Giusto al Botro Kerk, waar de stoffelijke overschotten van de heiligen Giusto en Clemente begraven waren, stortte echter in de 17e eeuw in.

Deze instorting was het resultaat van de erosie, die er wel toe leidde dat men hier een apart landschap kan aanschouwen. De soort kliffen die door deze erosie gevormd zijn, worden in de streek Balze genoemd.

In de Badia Camaldolese waren kunstwerken te zien van beroemde artiesten als Ghirlandaio, Botticelli, De Witte, Franceschini en Mascagni. Ook was er een beroemde bibliotheek met antieke manuscripten en andere documenten.

Hoewel in een vervallen staat verkerend, kan men nog steeds de (misschien) door Bartolomeo Ammannati in de 16e eeuw ontworpen kloostergang bewonderen.

De refter van het klooster wordt opgeluisterd door een in dezelfde eeuw vervaardigde fresco-cyclus van de hand van Donato Mascagni, die gebeurtenissen uit het leven van San Giusto en San Clemente belicht.

Na een aardbeving in 1864 raakte het klooster immer verder in verval en werden de broeders ertoe gedwongen het gebouw te verlaten.

Van de in 1895 ingestorte kerk zijn enkel de Romaanse absis en de middeleeuwse klokkentoren nog overeind.

Via Pisana – 56048 Volterra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email