Badia Tedalda

Badia Tedalda is een klein stadje in de bergen in het oostelijke deel van Toscane, bijna op de grens met de regio Marche. Het stadje begon zijn bestaan als abdij. De bergketen waar het zich bevindt wordt de Alpe della Luna genoemd.

Alles over Badia Tedalda (provincie Arezzo)

Toeristeninformatie

Regio: Toscane. Provincie: Arezzo. Kengetal: 0575. Postcode: 52032. Het adres van het gemeentehuis is Piazza dei Tedaldi, 2 – 52032 Badia Tedalda (+39 0575714020). Er is geen VVV.

Auto/Openbaar Vervoer

Eigen Vervoer

Vanuit Rome neemt U de A1. Vanaf Orte volgt U de E45 (richting Cesena), en bij Sansepolcro sud neemt U de afslag Strada regionale Marecchiese SR258. Vanuit Florence volgt U de A1 tot Arezzo, dan de SR73 richting Sansepolcro, dan de SR258. Vanuit Bologna volgt U de A14 (richting Ancona) tot de afslag Rimini Nord. Vanaf Santarcangelo volgt U de weg naar Novafeltria en de de SR258.

Openbaar Vervoer

Er is geen treinverbinding naar Badia Tedalda.

Geschiedenis

Badai Tedalda
Badia Tedalda

Oorspronkelijk was Badia Tedalda een Benediktijnder klooster, dat de Viamaggio Bergpas tussen de Val Teverina en de Marecchia controleerde.

In de loop der jaren veranderde het stadje vaak van eigenaar, te beginnen met de Byzantijnse periode toen het onder Ravenna viel tot het einde van de 15e eeuw en Florence er de macht kreeg, na de Visconti’s uit Milaan verslagen te hebben bij de Slag bij Anghiari.

Tegenwoordig heeft het stadje maar net iets meer dan duizend inwoners (2014).

Opmerkelijk

Een klein deel van het stadje ligt niet binnen de provincie Arezzo, maar vormt een enclave in de provincie Rimini.

Bezienswaardigheden Badia Tedalda

De San Michele Arcangelo Kerk is op de ruïnes van het oude kasteel gebouwd. Binnen zijn een aantal terracotta panelen uit de 16e eeuw te zien. Behalve deze kerk zijn er nog een aantal soms erg oude kerken te zien in Badia. (Alle bezienswaardigheden Badia Tedalda.)

Badia Tedalda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email