Balkon van Juliët Verona

Het was in Verona dat Shakespeare de tragische liefdesgeschiedenis tussen Romeo en Juliët zich liet afspelen. De bewoners van Verona herkenden het huis van de familie Cappello in de beschrijving van het Huis van Juliët en een toeristische bezienswaardigheid was geboren.

Balkon van Juliët Verona

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Cappello, 23 – Verona. Telefoon: +39 0458034303. Openbaar vervoer: Bus: 96, 97. Openingstijden: 08.30 tot 19.30 (Maandag: 13.30 tot 19.30). De kassa is open tot 18.45. Gesloten: Maandagochtend. Toegangsprijs: 6 Euro (4,50 Euro met korting); gratis voor kinderen jonger dan 7; gratis voor VeronaCard houders; van Oktober tot Mei 1 Euro op de 1e zondag van de maand.

Geschiedenis en Beschrijving

Aan de binnenplaats van het Casa di Giulietta is er een mooie bakstenen facade met een Gothische voordeur. De ramen hebben de vorm van een klaverblad en er is een balustrade die langs het hele huis loopt. Het belangrijkst is natuurlijk het balkon.

Op deze binnenplaats staat een bronzen standbeeld van één van de beroemdste figuren uit de literatuurgeschiedenis. Het is gemaakt door Nereo Costantini.

Het gebouw zelf stamt uit de 13e eeuw en was eigendom van de Cappello familie. In de 30’er jaren vond een, door Antonio Avena uitgevoerde, restauratie plaats.

De meubelstukken in het huis zelf stammen uit de 16e en 17e eeuw. Er zijn muurschilderingen die scènes uit de liefdesgeschiedenis van Romeo en Juliët verbeelden.

Tegenwoordig wordt het Casa di Giulietta ook gebruikt als tentoonstellingsruimte.

Huis van Juliët, Verona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email