Belmonte in Sabina (provincie Rieti)

Belmonte in Sabina is een kleine plaats in het midden van de province Rieti, op 15 kilometer van de provinciehoofdstad. De bekendste bezienswaardigheid is een Romeinse brug uit de 1e eeuw.

Alles over Belmonte in Sabina (provincie Rieti)

Toeristeninformatie

Het adres van het gemeentehuis is Piazza Roma, 27 – 02020 Belmonte in Sabina (tel. +39 076577000). De postcode is 02020 en het kengetal 0765. Het dichtstbijzijnde treinstation is dat van Rieti.

Hotels Belmonte in Sabina

Bezienswaardigheden

Cyclopische Muur Belmonte in Sabina
Cyclopische Muur

De mooiste kerken in de stad zijn de San Salvatore Kerk en de Santa Rufina Kerk. In deze laatste is een interessante “Madonna met Kind” te zien.

Dichtbij de deelgemeente Collina bevinden zich enige massieve cyclopische muren uit de pre-Romeinse tijd. Hier zijn ook ruïnes van een Romeinse villa te zien, samen met de 64 meter lange Ponte del Sambuco (1e eeuw na Christus). De Sant’Elena Kerk is waarschijnlijk op een heidense tempel gebouwd.

Hoogtepunten in het San Nicola Klooster zijn de 16e eeuwse fresco’s en het 17e eeuwse houten beeld van Sint-Franciscus.

Geschiedenis

Hoewel de oudste naar Belmonte verwijzende geschriften uit de 14e eeuw stammen, is de stad waarschijnlijk in de 12e eeuw gesticht. In de buurt zijn sowieso sporen van nederzettingen gevonden die aangeven dat er al in de prehistorie mensen leefden. De grotten van Zoccani zijn hier een voorbeeld van.

In de loop van de geschiedenis was Belmonte leengoed van verschillende families. De eerste waren de Brancaleone, die opgevolgd werden door de Cesarini. In de 17e eeuw namen de Mattei de stad over, gevolgd door de Lante Della Rovere, de Muti en de Lepri. Deze snelle opeenvolging van leenheren leidde tot een grote mate van wanbestuur.

De gemeente kreeg de huidige naam in 1863. Voorheen heette de stad gewoon Belmonte, maar aangezien dat een veel voorkomende naam is in Italië, kreeg het toen de toevoegin in Sabina.

Tot 1923 hoorde maakte Belmonte deel uit van de provincie Perugia. Van 1923 tot 1927 hoorde het bij de provincie Rome.

Belmonte in Sabina, provincie Rieti, Lazio

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email