Bezienswaardigheden Scarlino

Het hoogst gelegen deel van Scarlino wordt nog immer gekenmerkt door het oude middeleeuwse Aldobrandeschi Kasteel. De Pieve di San Donato en het Montedurino Klooster stammen uit hetzelfde tijdperk. Langs de kust kan men nog enige Romeinse ruïnes bekijken.

Bezienswaardigheden Scarlino

Aldobrandeschi Kasteel

Adobrandeschi Kasteel - Bezienswaardigheden Scarlino

Het Aldobrandeschi Kasteel bevindt zich op de top van de heuvel waarop Scarlino gebouwd is. Het wordt ook wel Rocca Pisana of Scarlino Kasteel genoemd. Vanaf het kasteel heeft men nog steeds een mooi, hoewel enigszins door industriegebieden ontsierd, uitzicht over de omgeving.

San Donato Kerk

De San Donato Kerk is waarschijnlijk in de 12e eeuw gebouwd en is dus één van de oudste kerken van de stad. Het bijbehorende klooster werd in het begin van de 19e eeuw opgedeeld om voor verschillende doeleinden gebruikt te worden. In de kerk zelf zijn nog een aantal mooie kunstwerken te zien.

San Martino Kerk

De San Martino Kerk is gebouwd op de ruïnes van een oudere kerk uit de 14e eeuw. De huidige aanblik is het resultaat van een verbouwing in de 18e eeuw. Binnen de kerk is nog een klok uit 1340 te zien, die bij de oude klokkentoren hoorde.

Stadsmuren

Met de bouw van de stadsmuren rond Scarlino werd in de 11e eeuw begonnen. Dit was gelijktijdig met de constructie van het kasteel. Rond de 14e eeuw werd de muur uitgebreid. Zowel de muur zelf als de Porta Pisana en Porta Senese stadspoorten zijn goed bewaard gebleven.

Stadspoorten

Scarlino heeft twee stadspoorten. De oudste is de Porta Senese, waar de weg naar Siena begon. De Porta Pisana is echter het best bewaard gebleven van de twee. Toen keizer Karel IV in 1379 van Siena naar Pisa reisde hield de bevolking van de stad de poorten gesloten.

Palazzo Comunale

Het Palazzo Comunale wordt ook wel het Palazzo Pretoria genoemd. Het is rond de eeuwwisseling van de 11e en de 12e eeuw gebouwd. In de loop der eeuwen heeft het paleis altijd de funktie van gemeentehuis gehad.

Etruskische Opgravingen

Bij de deelgemeente Puntone is een Etruskische necropolis gevonden. De grafheuvels hier worden tumulus genoemd. Deze stammen uit de 7e en 6e eeuw vòòr Chr.

Stranden

De stranden van Cala Violina en Cala Martina zijn de best bekend staande van Scarlino. Ze bevinden zich ver van het bewoonde gedeelte van het grondgebied van de stad en worden afgebakend door enkele natuurgebieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email