Bezienswaardigheden Viticuso

Het is niet onverwacht dat Viticuso, een stadje van zo’n 400 inwoners, niet over erg veel bezienswaardigheden beschikt. De gemeente heeft drie kerken en, zoals bergstadjes betaamt, mooie panorama’s over de omgeving.

Bezienswaardigheden Viticuso

Sant’Antonino Kerk

De Chiesa di Sant’Antonino is de oudste kerk van Viticuso. Ze staat op de Monte Sant’Antonino. Onder het symbool van de Benediktijner Orde (drie heuvels) is het jaartal 1003 te lezen. Waarschijnlijk was er waar de kerk gebouwd is een uitkijkpunt, aangezien ze precies op de grens van de toenmalige grondgebieden van Montecassino en Venafro stond. De kerk was oorspronkelijk gewijd aan San Cristoforo. Het is niet bekend waarom de naam veranderd is en waarom Sant’Antonino tot schutsheilige van Viticuso gekozen is. De huidige aanblik van de kerk is grotendeels het resultaat van een verbouwing in 1898, zoals op de architraaf boven de deur aangegeven is. Andere modificaties waren nodig in 1945, nadat de kerk bij bombardementen beschadigd was.

Annunziata Kerk

De Chiesa dell’Annunziata was oorspronkelijk het kerkhof van Viticuso en ligt dus buiten de oude stadsmuren. Een deel van de kerk was geheel ondergronds. Het was hier dat de begraafplaats zich bevond terwijl op de verdieping erboven een soort ziekenhuis was. In 1961 werd de begraafplaats gerestaureerd en de kerk verbouwd. Priesters en personen van adelijke komaf werden in de parochiekerk begraven. Het was pas in de tijd van Napoleon dat het verboden werd om mensen in kerken ter aarde te bestellen.

Santa Maria Assunta Kerk

Over de geschiedenis van de Chiesa di Santa Maria Assunta is weinig bekend, aangezien alle dokumentatie in 1860 door de troepen van Garibaldi vernietigd is. De kerk is oorspronkelijk in 1064 gebouwd, maar was in de 18e eeuw in verval geraakt en moest vrijwel geheel opnieuw opgebouwd en ingewijd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email