Bisschoppelijk Paleis Rieti

Het Bisschoppelijk Paleis (Palazzo Vescovile) van Rieti staat aan het Largo Mariano Vittori. De loggia is nog overgebleven van dit oorspronkelijk 13e eeuwse paleis, dat nu onder andere dienst doet als zetel van het Bisschoppelijk Museum. De kruisgewelven onder de loggia worden de Volte del Vescovado genoemd. De boog aan het einde van de voorgevel stamt eveneens uit de 13e eeuw.

Openingstijden

De Volte del Vescovado kunnen van 08.00 tot 21.00 uur bezichtigd worden. De pinacotheek wordt enkel op afspraak bezichtigd. Het museum is op zaterdag van 16.30 tot 18.30 en op zondag van 10.00 tot 12.00 uur geopen. (NB: Controleer voor Uw bezoek of deze tijden nog van toepassing zijn.)

Adres

Het adres van het Bisschoppelijk Paleis is Via Cintia, 83 – Rieti (tel. +39 074625361).

Bisschoppelijk Paleis Rieti

Bisschoppelijk Paleis Rieti
Een deel van het Bisschoppelijk Museum zetelt in het Palazzo Vescovile.

Het Palazzo Vescovile (“Bisschoppelijk Paleis”) van Rieti wordt ook wel het Palazzo Papale (“Pauselijk Paleis”) genoemd. De constructie van het gebouw begon in 1283. Later werd het samengevoegd met de belendende gebouwen.

De façade aan de kant van het plein wordt door een grote loggia gekenmerkt. Het dak rust op twee rijen bogen die door twee zuilen en een pilaar ondersteund worden.

De begane grond van het paleis wordt door een grote portico gekenmerkt. Deze wordt door zes vierkante pilaren in twee stukken verdeeld. Hierboven bevinden zich twee Gotische kruisgewelven.

Via de binnenplaats komt men bij de Boog van Bonifacio VIII Caetani.

Vroeger betrad men het paleis via een stenen trap, maar deze is verwijderd.

Hoogtepunt van het gebouw is de zogeheten “pauselijke zaal”, met grote ramen en buitengewoon hoge plafonds.

Een deel van het Bisschoppelijk Museum is in het paleis gehuisvestigd.

Palazzo Vescovile – Via Cintia 83, Rieti

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email