Bonajuto Kapel Catania

De Bonajuto Kapel in Catania staat ook bekend als de Cappella del Salvaterello. Het Byzantijnse heiligdom is tussen de 6e en de ge eeuw gebouwd. Tegenwoordig maakt de kapel deel uit van het Palazzo Bonajuto. De familie van deze naam heeft de kapel sinds de 15e eeuw in zijn bezit. Het geouw zelf stamt uit de 16e eeuw.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Bonajuto 9/13, Catania. De ingang is aan het Palazzo Bonajuto (Via Bonajuto, 7). Telefoon:+39 095 8361194. Openingstijden: Op het moment is het monument niet toegankelijk. De Bonajuto Kapel is slechts gedeeltelijk voor gehandicapten toegankelijk.

Geschiedenis en beschrijving

De Cappella Bonajuto is in de Byzantijnse tijd, dus tussen de 6e en de 9e eeuw opgetrokken. Het is een van de weinige gebouwen uit die tijd die nog in de stad te zien zijn.

De plattegrond van de kapel heeft de vorm van een Grieks kruis, met een koepel en drie apsissen. Hij bevindt zich ongeveer twee meter beneden het huidige straatniveau.

Het is een van de weinige gebouwen in de stad die de aardbeving van 1693 overleefd hebben.

De familie Bonajuto kreeg de kapel, waar ook verschillende middeleeuwse versieringen te zien zijn, in de 15e eeuw in handen. In de volgende eeuw maakten ze er hun eigen residentie van.

Toen de kapel in het bezit van de Bonajuto kwam, werd hij gewijd aan de Allerheiligste Verlosser (SS. Salvatore). Dit duurde waarschijnlijk tot de 18e eeuw.

In die eeuw werd de kapel gerestaureerd en de ingang gerenoveerd.

Tegenwoordig wordt het gebouw ook voor conferenties en tentoonstellingen gebruikt.

Bonajuto Kapel – Via Bonajuto 9, Catania

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email