Boville Ernica

Boville Ernica is een heuvelstadje in de province Frosinone in Italië. De bekendste toeristische attraktie is de San Pietro Ispano Kerk, waar kunstwerken te zien zijn van o.a. Giotto en Sansovino. In November vindt in het stadje het festival Pane, Olio e Fantasia (“Brood, Olie en Fantasie”) plaats.

Alles over Boville Ernica

Toeristeninformatie

Het adres van het gemeentehuis is Corso Umberto I, 03022 – Boville Ernica (tel. 0775379004). De postcode is 03022 en het kengetal is 0775. Het stadje, dat in de provincie Frosinone en in de regio Latium ligt, heeft ongeveer 9,000 inwoners. Voor zo’n klein stadje zit het goed in de deelgemeentes: Antica Colle Piscioso, Brecciaro, Casavitola, Castello, Colle Campano, Colle Martino, Colle Mausoleo, Colle Piscioso, Galoppino, Madonna delle Grazie, Mozzano Torretta, Panicelli, Portantino, Rotabile, Santa Elisabetta, Sasso, San Lucio, Santa Liberata, Scrima, Spulla, Torretta, Vettuno en Colle San Paolo.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Boville Ernica
Boville Ernica

Openbaar vervoer vanuit Frosinone: Er een Co.Tra.L bus naar Boville Ernica. Frosinone ligt aan de treinlijn tussen Rome en Napels (via Cassino).

Openbaar vervoer vanuit Rome: Neem de trein naar Frosinone en dan een Co.Tra.L bus.

Met de auto vanuit Frosinone: Volg de SP278 tot Sant’Angelo in Villa Giglio en volg dan de borden naar Boville Ernica.

Met de auto vanuit Rome: Neem de Autostrada del Sole A1 vanuit Rome en dan de SS214 richting Sora. Volg de borden naar Uw bestemming. De totale afstand is iets meer dan 100km. (De A1 is een tolweg.)

Toeristische Trekpleisters

Het stadje biedt een aantal fraaie middeleeuwse kerken en paleizen en ook de oude (en deels zelfs pre-Romeinse) stadsmuren staan nog grotendeels overeind. De grootste bezienswaardigheid wordt gevormd door de San Pietro Ispano Kerk, waar o.a. een sarcofaag uit de 4e eeuw en een mozaïek van de hand van Giotto te zien zijn. De top 10 toeristische attracties in Boville Ernica vormen een aardige excursie vanuit Rome.

Geschiedenis

Al voor de Romeinse tijd was er een nederzetting op de plek waar het stadje zich nu bevindt. Hiervan getuigen niet alleen de archeologische vondsten in de streek maar natuurlijk ook de bovengenoemde Pelasgische muren. De naam Boville is afgeleid van de kultus van Bove de God van de vruchtbaarheid. Bij opgravingen in de buurt zijn beeldjes gevonden van ossen (bue, in het Italiaans). Oorspronkelijk bevond de nederzetting zich in de vallei en de bevolking verhuisde pas naar de heuvel toen de Saracenen en de Hongaren de streek binnenvielen (5e eeuw).

Boville Ernica, Frosinone, Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email