Calanchi Natuurreservaat Atri

Het Calanchi Natuurreservaat bevindt zich in zijn geheel op het grondgebied van Atri. Dit in 1995 gecreëerde natuurgebied heeft een oppervlakte van ongeveer 380 hectare en wordt beheerd door het WWF. Het bevindt zich ten westen van de stad zelf.

Calanchi Natuurreservaat Atri

Calanchi zijn hoge kliffen, die ontstaan zijn als resultaat van duizenden jaren van erosie op het klei-achtige terrein van de streek. Vanwege de ontbossing wordt de uitgedroogde ondergrond makkelijk weggespoeld. De enorm steile wanden doen enigszins denken aan de Amerikaanse canyons.

Ondanks de onherbergzaamheid worden er wel verschillende plantensoorten aangetroffen, waaronder de wilde Gladiool, kappertjesplanten en zoethout. Op de plekken waar de calanchi nog niet aangekomen zijn kan men de witte abeel, de vlierbes en de bosrank aantreffen.

De calanchi vormen ook een goede habitat voor roofvogels als buizerden, torenvalken en haviken.

Andere dieren die er aangetroffen worden zijn vossen, egels, dassen en mollen, alsmede verschillende soorten slangen, kikkers en salamanders en de zeldzame groene pad.

In een kleine kapel op het grondgebied van het reservaat bevindt zich de “Steen van Sint-Paulus”, waarop Paulus van Tarsus in het jaar 67 onthoofd zou zijn.

Via Colle della Giustizia, 64032 Atri

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email