Calatafimi Segesta (Provincie Trapani)

Calatafimi Segesta is een stad van ongeveer zevenduizend inwoners in de provincie Trapani op Sicilië. De gemeente, die vooral van de landbouw en het toerisme afhankelijk is, ligt op een heuvel aan de oostkant van de provincie. Voor de naamsverandering in 1997 heette de stad eenvoudigweg Calatafimi. De grootste attractie van de stad is Segesta, waar ruïnes van de oude Griekse stad te zien zijn.

Alles over Calatafimi Segesta

Toeristeninformatie

Het Ufficio Informazioni Turistiche bevindt zich in de Corso Vittorio Emanuele, 16 (tel. 0924 954680).

Bezienswaardigheden

Dorische Tempel Calatafimi-Segesta
Dorische Tempel in Segesta

Het oorspronkelijke historische centrum van de stad wordt Borgo, of in het lokale dialcet Lu Burgu, genoemd. Het wordt gekenmerkt door een wirwar van smalle straatjes, doodlopende steegjes, trappen en pittoreske binnenplaatsen. De middeleeuwse huizen zijn klein, maar helaas vaak onbewoond omdat de bevolking naar modernere wijken verhuisd is.

Segesta

De belangrijkste bezienswaardigheid wordt gevormd door de ruïnes van de oude stad Segesta. Het Griekse Theater en vooral de Dorische Griekse Tempel zijn een bezoek meer dan waard.

Kerken

De moederkerk is San Silvestro Papa Kerk. Ze is in de 12e eeuw gebouwd en in de 16e eeuw vergroot.

De San Michele Kerk is in de 16e eeuw geheel verbouwd. Hoogtepunt is een 14e eeuws kruisbeeld.

Andere kerken zijn de de Santa Caterina Kerk, die in 1721 verbouwd is en de in de 18e eeuw verbouwde Chiesa del Crocifisso. Deze laatste wordt tot de mooiste kerken van het eiland gerekend.

De grootste trekpleister van het oude Segesta zijn de Dorische Tempel uit de 5e eeuw voor Christus en het Griekse Theater.

Kerken Calatafimi Segesta

Museums

De belangrijkste trekpleisters van het Museo Civico (“Stadsmuseum”) van Calatafimi-Segesta zijn afkomstig van opgravingen uit de oude stad Senesta.  Het Museo Etno-Antropologico zetelt in het voormalige San Francesco Klooster en belicht de tradities

Historische gebouwen

Van het oude rond 1200 gebouwde Eufemia Kasteel kan men de ruïnes nog bezichtigen.

Het Gemeentehuis staat aan het Piazza Cangemi.

Op een heuvel buiten de stad staat het Sacrario di Pianto Romano, een monument ter herinnering aan de Slag van Calatafimi tussen de tropen van Garibaldi en die van het huis van Bourbon.

Museums, monumenten en historische gebouwen Calatafimi Segesta

Geschiedenis

Calatafimi Segesta is in de Arabische tijd rond het Byzantijnse Castrum Phimes kasteel ontstaan. De naam is dan ook een verbastering van het Arabische qal’ at fimi, hetgeen “Rots van Eufemio” betekent.

In de 14e eeuw, toen het Huis van Aragon het slot liet verbouwen en stadsmuren rond de burcht aan liet leggen, breidde de stad haar macht uit.

Vroeger bevond zich de oude stad Segesta zich op het grondgebied van de stad. Deze door de Elymiërs gestichte stad kende nadat ze door de Romeinen veroverd was een langdurige periode van welstand. Dit duurde tot de 5e eeuw, toen eerst de vandalen en later de Arabieren de stad met de grond gelijk maakten.

Tot 1336 hoorde Calatafimi aan de staat toe. Hierna kwam de gemeente in handen van de graven van Modica, de Speciale en, tegen het einde van de 15e eeuw, de familie Aiutamicristo.

Op 15 Mei 1860 vond er een veldslag tussen de troepen van Garibaldi en de Bourbons plaats, die door de eerste werd gewonnen.

Calatafimi Segesta, provincie Trapani

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email