Camàldoli (Poppi)

Camaldoli is een deelgemeente van het stadje Poppi in de provincie Arezzo. Het ligt midden in een woud in de bosrijke streek Casentino, de noordelijke van de vier valleien in deze provincie. Het is beroemd vanwege een klooster dat gedurende de middeleeuwen erg invloedrijk was.

Camàldoli (Poppi)

Routebeschrijving

Om met de auto vanuit Arezzo in Camaldoli te komen volgt U de Strada Regionale Umbro Casentinese Romagnola.

Geschiedenis

De geschiedenis van het stadje begint in 1012 toen het Monastero di Camaldoli door de monnik Romualdo gesticht werd. Hij had het land cadeau gekregen van de bisschop van Arezzo, graaf Maldolo.

Bezienswaardigheden

Het reeds genoemde klooster is in latere jaren steeds verbouwd en uitgebreid. In de loop der eeuwen kwamen er gastenkamers, een aantal binnenplaatsen, een barokke kerk, een apotheek en een refter bij.

In de kerk bevinden zich kunstwerken van Giorgio Vasari.

Bezienswaardigheden buiten de stad

Camaldoli (Poppi) - Cel van San Romualdo

Wanneer men verder het woud inloopt komt men, op meer dan 1100 meter hoogte, bij de oorspronkelijke kluizenarij van de monniken van Camaldoli. Een twintigtal kluizenaarscellen liggen langs de paden die door het bos lopen.

Het beschermde natuurgebied Nationale Park van de Casentijnse Wouden, Monte Falterona en Campigna ligt dichtbij Camaldoli.

Camaldoli, deelgemeente Poppi, provincie Arezzo


Visualizza mappa ingrandita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email