De belangrijkste bezienswaardigheden van Pozzuoli stammen uit de Romeinse tijd. Het gebied waar de stad zich bevindt heeft erg te lijden gehad onder verzakkingen vanwege het leeglopen van ondergrondse ruimtes waar de magma zich bevond. Dit geldt vooral voor de oudste wijk van de stad, de rione Terra, die meer dan 20 jaar lang onbewoonbaar was.
Bezienswaardigheden Pozzuoli
Rione Terra
De rione Terra is het oudste gedeelte van de stad. In 1970 werd de hele wijk ontruimd aangezien het vanwege een vulkanisch fenomeen dat Bradyseïsme heet een groot gevaar liep in te storten. Vanaf het begin van de 90’er jaren kan de rione Terra, inclusief de vele Romeinse overblijfselen die er te zien zijn, weer bezocht worden.
Amphitheater
Het Amphitheater van Pozzuoli was een van de grootste in zijn soort in Italië. De eigenlijke naam van dit goed bewaard gebleven amphitheater is, net als dat van het Colosseum in Rome, het Anfiteatro Flavio. Het is ook met dezelfde materialen en door dezelfde architecten gemaakt. Het was het op twee na grootste amphitheater van Italië.
Solfatara
De Solfatara is een vulkanische krater die nu niet meer actief is, maar nog wel veel, naar de vulkaan zelf genoemde, solfataren heeft. Dit zijn heetwaterbronnen die zich onderscheiden van andere fumarolen doordat er zwavelhoudend gas uitkomt. De omringende rotsen hebben een gele kleur vanwege de uit deze voormalige Forum Vulcani ontsnappende walmen.
Macellum (Tempel van Serapis)
De Tempel van Serapis is het enige overblijfsel van wat eens de grootste voedselmarkt bij de haven van Pozzuoli was. Een tweede, correctere, naam waaronder het bekend staat is dan ook Macellum. Net als de rest van het gebied heeft ook deze tempel die eigenlijk nooit een tempel was onder het Bradyseïsme (een fenomeen waarbij de oppervlakte verzakt of omhoog geduwd wordt door het leeg- of vollopen van een ondergrondse magmakamer) te lijden gehad.
Tempel van Augustus en San Procolo Kathedraal
De Tempel van Augustus bevindt zich onder de San Procolo Kathedraal van Pozzuoli. Ale in de Romeinse tijd werd deze tempel als kerk gebruikt. Na vijftig jaar gesloten geweest te zijn is de San Procolo in 2014 opnieuw geopend.