Koraalmuseum Torre del Greco

Museo del Corallo in Torre del greco

Het Museo del Corallo (“Koraalmuseum”) bevindt zich naast de Chiesa del Carmine in de school voor koraalbewerking in Torre del Greco.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Koraalmuseum

Het adres van het Museo del Corallo is Piazza Palomba, 6 – 80059 Torre del Greco (tel. +39 0818811360). Bus: . Openingstijden: Het museum kan enkel op afspraak, ’s ochtends gedurende weekdagen, bezocht worden. Toegangsprijs: Gratis.

Weetjes Museo del Corallo

Museo del Corallo in Torre del greco
Adoratie van de Koningen

De geschiedenis van het museum begint in 1878, met de stichting van de Scuola di Incisione sul Corallo e di Disegno Artistico Industriale. Nadat de specialiteiten uitgebreid werden tot het bewerken van o.a. schelpen, ivoor en lavagesteente werd deze school omgedoopt to de Regia scuola d’incisione sul corallo e di arti decorative e industriali. Een van de docenten aan de school, Enrico Taverna, begon in 1932 een aan de school verbonden museum, het Museo del Corallo.

Hoogtepunten Koraalmuseum Torre del Greco

  • In de eerste vetrine is een vaas van leisteen en koraal te zien, die gemaakt is door de stichter van de school, Enrico Taverna.
  • De tweede vetrine omvat een beeldengroep die de “Aanbidding van de Koningen” verbeeldt. Deze is ontworpen door Ferraciù en uitgevoerd door Vincenzo Noto.
  • De Madonna in ivoor in de 5e vitrine is gemaakt door Giuseppe Palomba.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email