Palazzo Vallelonga Torre del Greco

Het Palazzo Vallelonga is een 17e eeuws gebouw langs de zogeheten miglio d’oro in Torre del Greco. Het paleis, dat vaak door aardbevingen beschadigd is, is tegenwoordig de zetel van de Banca di Credito Popolare.

Weetjes Palazzo Vallelonga Torre del Greco

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Vallelonga is Corso Vittorio Emanuele 92 – 80059 Torre del Greco (tel. +39 0813581562/563/524). Trein: Torre del Greco. Bus: 455. Openingstijden en toegangsprijs hangen van eventuale evenementen af.

Geschiedenis en beschrijving

De geschiedenis van het Palazzo Vallelonga begint tegen het einde van de 17e eeuw. De familie Castiglione Morelli komt in het bezit van een enorm landgoed op het platteland buiten Torre del Greco. Er stonden slechts enkele huisjes en stallen, die in het begin van de volgende eeuw in een grote villa geincorporeerd werden. De villa werd door de familie als zomerverblijf gebruikt.

Na de aardbeving van 1794 werd de villa lange tijd aan haar lot overgelaten en raakte redelijk vervallen.

In 1843 liet de familie Vallelonga de ruïnes door Camillo Napoleone Sasso opknappen. Deze vergrootte zowel de oppervlakte als de hoogte (met een extra verdieping) van het paleis. Ook maakte hij de monumentale trap en de grote ontvangsthal.

Vanaf 1861 raakte het gebouw, na weer een nieuwe aardbeving, opnieuw in verval.

Meer dan een eeuw later (1982) werd het Palazzo Vallelonga gekocht door de Banca di Credito Popolare, die het heeft laten restaureren, er wel voor zorgend de oorsponkelijke architektuur niet te veranderen. Tegenwoordig zetelt het hoofdkantoor van de bank er en worden er soms congressen of tentoonstellingen georganizeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email