San Michele al Colle Kerk Torre del Greco

De San Michele Arcangelo al Colle Kerk in Torre del Greco bestond al in de 14e eeuw. De Colle di Sant’Alfonso heuvel waarop ze gebouwd is is van vulkanische oorsprong. Op deze heuvel zijn veel archeologische objekten uit de Romeinse tijd gevonden. Na begin 19e eeuw geseculariseerd te zijn zijn kerk en klooster sinds 1954 weer in handen van een religieus broederschap.

Weetjes San Michele al Colle Kerk Torre del Greco

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de San Michele al Colle Kerk is Via di Sotto ai Camaldoli, 62 –  80040 Torre Del Greco (tel. +39 0818832180 – cell. +39 3489844818). Trein: Via dei Monaci. Openingstijden: Van 09.00 tot 13.00 en van 16.00 tot 20.00 uur. Openingstijden zon- en feestdagen:  Van 10.00 tot 13.00 en van 16.00 (zomertijd 17.00) tot 18.00 (zomertijd 19.00) uur. Toegangsprijs: Gratis.

Speciale Gebeurtenissen San Michele al Colle Kerk

De kerk is vaak het toneel van huwelijken.

Weetjes San Michele al Colle Kerk

San Michele al Colle di Sant'Alfonso in Torre del Greco
San Michele al Colle di Sant’Alfonso

De San Michele Arcangelo Kerk staat op een heuvel van vulkanische oorsprong op een plek waar veel archeologische objekten uit de Romeinse tijd gevonden zijn. Voordat de heuvel (in de 5e eeuw) de naam Monte Sant’Angelo kreeg heette hij Pandiera, een woord van Griekse oorsprong dat “alles heilig” betekent.

De eerste versie van de San Michele Arcangelo Kerk stond er al in 1400. Naast de kerk stond een huis waar kluizenaars woonden.

Nadat in 1577 de Camaldolesi Orde zich op de heuvel vestigde kreeg deze de naam Collina dei Camaldoli. In 1741 braken zij de oude kerk af en bouwden de huidige versie, na al in 1714 een herberg, een bibliotheek, een verpleeghuis en een eetzaal gebouwd te hebben.

Tussen 1807, toen een nieuwe wet kloosterordes verbood, en 1826, nadat de Bourbons in Napels teruggekeerd waren, moesten de Camaldolesi hun klooster verlaten. In 1867 werd het definitief gesloten en in de verkoop gezet.

Sindsdien heeft het klooster verschillende eigenaars gehad, waaronder een Russische baron met de prachtige naam Carlo Pontus de Knorring, die echter wel de hele bibliotheek van de broederorde verkwanselde.

In de Tweede Wereldoorlog stond er luchtafweergeschut op de heuvel, waardoor deze het doelwit werd voor bombardementen en het klooster, nu in handen van een Duitse barones met weer een mooie naam, Maria Ursula von Stohrer, werd zwaar beschadigd.

In 1954 verkocht de barones het aan de Congregatie van de Allerheiligste Verlosser (oftewel de Redemptoristen) van de Heilige Alfonso. De heuvel zelf werd toen omgedoopt tot Colle di Sant’Alfonso.

Bezienswaardigheden San Michele al Colle Kerk

  • De wapenschilden boven de poort zijn die van de Camaldolesi en van paus Gregorius XVI.
  • De meeste schilderijen in de kerk stammen uit de 18e eeuw.
  • De schilderijen in de sagristie zijn in 1764 vervaardigd door F. Palumbo.
  • Het standbeeld dat San Michele voorstelt stamt uit 1740. Nadat de kloosterorde verboden werd stond het een tijdlang in de Santa Croce Basiliek, maar sinds 1991 staat het weer op zijn oude plek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email