Top Bezienswaardigheden Torre del Greco

De twee belangrijkste kerken van Torre del Greco zijn de Santa Croce Kerk en de San Michele Arcangelo Kerk. Buiten deze kerken zijn er enkele villa’s, die echter soms slechts aan de buitenkant bezichtigd kunnen worden. Er is ook een museumpje dat gewijd is aan de bewerking van koraal.

Top Bezienswaardigheden Torre del Greco

San Michele Arcangelo al Colle Kerk

San Michele al Colle di Sant'Alfonso in Torre del GrecoDe San Michele Arcangelo al Colle Kerk (Via di Sotto ai Camaldoli, 62) bestond al in de 14e eeuw. De Colle di Sant’Alfonso heuvel waarop ze gebouwd is is van vulkanische oorsprong. Op deze heuvel zijn veel archeologische objekten uit de Romeinse tijd gevonden. Na begin 19e eeuw geseculariseerd te zijn zijn kerk en klooster sinds 1954 weer in handen van een religieus broederschap.

Villa Prota

Villa Prota, top 10 bezienswaardigheden Torre del GrecoDe Villa Bruno Prota is een van Vesuviaanse Villa’s in Torre del Greco. De 18e eeuwse villa, gebouwd om indruk te maken op de toenmalige Koning, is niet te bezichtigen (tenzij men het zich kan veroorloven er een huwelijk bij te wonen).

Santa Croce Basiliek

Festa dell'Immacolata in de Santa Croce Basiliek in Torre del GrecoDe Santa Croce Basiliek (Piazza Santa Croce 1, tel. 0818812250) is de belangrijkste kerk in Torre del Greco. Ze huisvestigt een beeldje van de beschermheilige van de stad. Aan dit beeldje worden wonderbaarlijke gebeurtenissen toegeschreven en het staat centraal in een jaarlijkse optocht.

Villa delle Ginestre

De Villa delle Ginestre hoort tot de bekendste historische gebouwen van de stad, al was het alleen maar omdat de Italiaanse dichter en filosoof Giacomo Leopardi er logeerde tijdens zijn verblijf in Torre del Greco. De kamer waar hij verbleef is intakt gehouden.

Koraalmuseum

Museo del Corallo in Torre del grecoHet Koraalmuseum is verbonden aan een tegen het einde van de 19e eeuw gestichte school voor koraalbewerking. In de eerste vetrine is een vaas van leisteen en koraal te zien, die gemaakt is door de stichter van de school, Enrico Taverna.

Palazzo Vallelonga

Het Palazzo Vallelonga (Corso Vittorio Emanuele 92) is een 17e eeuws gebouw langs de zogeheten miglio d’oro. Het paleis, dat vaak door aardbevingen beschadigd is, is tegenwoordig de zetel van de Banca di Credito Popolare. Ook worden er vaak tentoonstellingen en congressen gehouden.

Santa Maria di Portasalvo Kerk

Santa Maria di Portosalvo Kerk in Portodel GrecoDe Santa Maria di Portosalvo Kerk (“Heilige Maria van de Veilige Haven”) bevindt zich aan het Largo di Portosalvo. Het heiligdom in 1801 opgetrokken door een zakenman die een wel een kerk tegenover zijn eigen woning wilde. Bij het altaar hangt een schilderij waarop een vuurspuwende Vesuvius te zien is.

RSS
Follow by Email