Villa Prota Torre del Greco

Villa Prota, top 10 bezienswaardigheden Torre del Greco

De Villa Bruno Prota is een van Vesuviaanse Villa’s in Torre del Greco. De 18e eeuwse villa, gebouwd om indruk te maken op de toenmalige Koning, is niet te bezichtigen (tenzij men het zich kan veroorloven er een huwelijk bij te wonen).

Weetjes Villa Prota Torre del Greco

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Villa Bruno Prota is Via Nazionale 1009 – Torre del Greco. De Villa is niet voor het publiek toegankelijk.

Geschiedenis en beschrijving

Villa Prota, Torre del Greco
De Villa Prota

Van alle Vesuviaanse villa’s is dit een van de meest indrukwekkende. Van buitenaf kan men door het portaal een park en het pad dat naar het gebouw loopt aanschouwen. De belangrijkste vleugel van het gebouw is aan een zijkant gebouwd zodat men vanuit de villa ongehinderd van het uitzicht kon genieten.

Nadat Koning Carlo di Borbone in 1738 een Koninklijk Paleis had laten bouwen in Portici lieten vele adellijke Napoletaanse families meteen schitterende villa’s in de buurt van dit paleis bouwen, zodat ze in de zomer de koning als gast konden ontvangen.

In 1748 bouwde de architekt Sanfelice een oud gebouw middenin een wijngaard om tot de Villa Prota, dat meteen een van de opvallendste gebouwen werd onder de Ville Vesuviane die zich langs de miglia d’oro (“gouden mijl”) bevonden.

In de loop der eeuwen is de villa altijd in handen gebelven van dezelfde familie. Na de lange oprit komt men bij een 400 meter lang paardrijbaan waarvoor men het terrein met 4 meter heeft moeten ophogen. Het enorme park van de villa wordt gedeeltelijk in beslag genomen door een eeuwenoud pijnbomenbos. Middenin het park bevindt zich een soort ronde welkomstkamer in de openlucht, die omringd wordt door 18e eeuwse zetels met in het midden die van de koning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email