Campanone Bergamo

De Campanone, oftewel de Torre Civica, wordt gezien als het symbool van Bergamo. Hij staat naast het door dezelfde familie gebouwde Palazzo del Podestà op het Piazza Vecchia en is ongeveer 53 meter hoog.

Campanone Bergamo

Adres: Piazza Vecchia – Bergamo. Openingstijden: Van april t/m oktober van 10.00 tot 18.00 uur (zaterdag en zondag tot 20.00 uur); van november tot maart van 09.30 tot 13.00 en van 14.30 tot 18.00 uur (zaterdag en zondag van 09.30 tot 18.00 uur). Gesloten: Maandag (behalve in Augustus), 1 januari en 25 december. Toegangsprijs Palazzo del Podestà + Campanone: 5 Euro.

Geschiedenis en beschrijving

Campanone Bergamo
Torre Civica

Met zijn 53 meter is de Campanone een van de hoogste torens van Europa. Hij is tussen de 11e en de 12e eeuw gebouwd. Door de eeuwen heen hebben de klokken in de toren steeds geluid bij belangrijke gebeurtenissen, van keizerlijke bruiloften, tot het einde van de Venetiaanse overheersing in 1797, tot de aankomst van Garibaldi in de stad.

Bovendien slaan de klokken al eeuwenlang elke avond om 22.00 uur om het sluiten van de stadspoorten aan te kondigen. Hoewel de poorten natuurlijk al lang niet meer afgesloten worden, houdt men deze traditie wel in ere.

De Torre Civica, zoals de officiële naam luidt, is oorspronkelijk gebouwd als torenhuis voor de familie Suardi-Colleoni. In die tijd was het gebouw maar iets minder dan 38 meter hoog.

In 1374 kocht de gemeente de toren om er een stadsgevangenis van te maken.

De Campanone kreeg de huidige hoogte in de 16e eeuw. De ruimte waar de klokken hangen werd toegevoegd en de huidige klok werd op de muur aangebracht.

De toren kan bezocht worden en wie helemaal naar boven gaat kan van een prachtig panorama over Bergamo en omgeving genieten. Er is een lift, maar het is ook mogelijk de 230 treden naar de top te beklimmen.

Campanone, Piazza Vecchia, Bergamo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email