Cannicella Necropolis Orvieto

Cannicella Necropolis Orvieto

Behalve de bekendere Necropoli del Crocifisso del Tufo bevindt zich nog een interessante Etruskische Necropolis op het grondgebeid van Orvieto.  Deze tweede necopolis bevindt zich ten zuiden van de oude stad en wordt Tombe Etrusche della Cannicella genoemd. De naam is afgeleid van canna, het Italiaanse woord voor pijlriet, dat rijkelijk in de buurt groeide.

Cannicella Necropolis Orvieto

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Viale Crispi – Località le Conce – 05018 Orvieto. Tel: +39 0763 343611. Openingstijden: 08.30 tot een uur voor zonsondergang. Toegang is gratis, maar voor ondleiding moet betaald worden. Afhankelijk van de grootte van de groep ligt d eprijs tussen de 5 en de 10 Euro. Kinderen van 0 tot 5 hoeven niet te betalen. Voor informatie over d erondleidingen kunt U +39 3281811316 bellen.

Geschiedenis en beschrijving

De Necropoli di Cannicella is een van de twee bekendere necropolissen die zich aan de voet van de rots waarop het historische centrum van Orvieto gebouwd is bevinden. Hier werd in 1884 een stevige muur gevonden, die gemaakt was van blokken tufsteen. Deze muur bleek enige structuren en afvoerkanaaltjes af te schermen.

De belangrijkste vondst die bij de Cannicella Necropolis werd gedaan is de zogeheten Cannicella Venus. Dit is een 80 centimeter hoog standbeeldje van een naakte vrouw. Het is van Grieks marmer vervaardigd en uit de stijl valt af te lezen dat het uit het einde van de 6e eeuw voor Christus stamt. Waarschijnlijk verbeeldt het Ceres, de Godin van de akkerbouw.

Andere bij de Cannicella Necropolis opgegraven voorwerpen zijn aardewerken en bronzen beeldjes, ex voto’s en Romeinse munten. Bij de tombes is ook een model van een tempel gevonden.

De meeste bij de necropolis gevonde voorwerpen zijn in het Museo Claudio Faina in Orvieto zelf te zien .

Viale Crispi – Orvieto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *