Caprese Michelangelo (provincie Arezzo)

Caprese Michelangelo is een klein dorpje in de province Arezzo. Het dorpje, dat op een heuveltop ligt, heeft niet altijd zo geheten, aangezien het genoemd is naar de man die hier op 6 Maart 1475 geboren werd, en wel niemand minder dan de kunstenaar Michelangelo Buonarroti.

Alles over Caprese Michelangelo

Routebeschrijving

Het dorp ligt ten noorden van Arezzo en om er met de auto te geraken dient men eerst de E78 en dan de SP47 te volgen.

Bezienswaardigheden Caprese Michelangelo

Het is uiteraard geen verrassing dat het hele stadje in het teken staat van haar beroemdste inwoner. Toch kent het ook andere redelijk interessante attracties.

Palazzo del Podestà Caprese Michelangelo
Palazzo del Podestà

Het Michelangelo Museum (Museo Michelangiolesco) bestaat uit drie gebouwen, waarvan het Palazzo del Podestà het belangrijkst is. De andere twee zijn het Palazzo Clusini en het Corte Alta. Het Palazzo Clusini doet tegenwoordig ook dienst als gemeentehuis.

De San Giovanni Battista kerk is de kerk waar Michelangelo gedoopt is. Ze bestond al in de 13e eeuw.

In de stad bevindt zich ook een (vooral) aan Michelangelo gewijde bibliotheek, die open voor het publiek is.

Het Museo dell’Acqua e del Mulino (Museum van het Water en de Molen) is mischien niet helemaal waar Nederlanders voor naar Italië komen.

De ruïnes van het Kasteel van Caprese.

Bezienswaardigheden deelgemeentes

De Eremo La Casella bevindt zich in de deelgemeente van dezelfde naam. Het is een heilig gebouw van de Franciscanen dat uit het begin van de 16e eeuw stamt.

Geschiedenis

Volgens niet bewezen theorieën zou Caprese gesticht zijn door bevolkingsgroepen die moesten vluchten voor de Romeinse expansiedrift.

In 522 zou de Gotische koning Totila hier gedurende de oorlog tegen de Byzantijnen onder leiding van Narses gedood zijn.

Gedurende de vroege middeleeuwen was Caprese eerst leengoed van de Galbino. Later namen de Camadolesi er de macht over en vanaf 1260 was het de beurt aan de Guidi.

In 1360 werd de stad overwonnen door de bisschop van Arezzo. Deze Guido Torlati onderwierp zich in 1384 spontaan aan Florence.

Op 6 Maart 1475 werd Michelangelo Buonarroti in het dorp geboren.

In 1913 besloot de bevolking de naam van de gemeente in Caprese Michelangelo te veranderen.

Tegenwoordig zijn de belangrijkste idustrieën de agricultuur en de houtbewerking. Natuurlijk laat men niet na ook goed te verdienen aan het feit dat de beroemde kunstenaar in het drop geboren is.

Caprese Michelangelo, provincie Arezzo


Visualizza mappa ingrandita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email