Museumkaart Carta Orvieto Unica

Net als de meeste grotere Italiaanse steden heeft ook Orvieto een museumkaart, die toegang geeft tot de meeste museums in de stad. De kaart heet Carta Orvieta Unica en er zijn twee versies, een voor individuelen en een voor groepen.

Museumkaart Orvieto – Carta Orvieto Unica

Waar de kaart te kopen

Voor mensen die met de trein aankomen is de Carta Orvieto Unica in de parkeergarage bij het centrale station verkrijgbaar. De meeste toeristen zullen het echter handiger vinden de kaart bij het VVV (Servizio Turistico Orvietano) op het Piazza del Duomo te kopen. Verschillende hotels en andere accommodatietypes verkopen de kaart eveneens. De kaart kost 20 Euro voor volwassen en 17 Euro per persoon voor kinderen, studenten, bejaarden en groepen van minstens 15 personen.

Wat zijn de voordelen

Behalve gratis toegang tot de museums van de stad krijgt U ook een gratis stadsplattegrond, waarop alle belangrijke toeristische attracties aangegeven staan. Verder is er een lijst van deze bezienswaardigheden, met de openingstijden en adressen. Ook mag U met de kaart gebruik maken van de funiculare en van de stadsbussen. Bij de aangesloten attracties worden kaarthouders soms ook gratis rondleidingen aangeboden.

Om welke Orvieto bezienswaardigheden gaat het?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *