Casa Barnekow Anagni

Het Casa Barnekow is een middeleeuws gebouw aan de hoofdstraat van Anagni. Het werd in de 19e eeuw door een uit Zweden afkomstige edelman gekocht, die het vervolgens op allerlei manieren heeft laten verfraaien.

Casa Barnekow Anagni

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Casa Barnekow is Via Vittorio Emanuele, 89 – 03012 Anagni. Het gebouw is privé-eigendom en kan niet door toeristen bezocht worden.

Geschiedenis en beschrijving

Het Casa Barnekow is niet het enige opvallende gebouw langs de hoofdstraat. Al vanaf de middeleeuwen kochten belangrijke personages als kardinaals, bankiers en leenheren hier paleizen om deze vervolgens op allerhande wijzen te verfraaien.

Het Casa Barnekow is wel het opvallendste van deze gebouwen. Het is genoemd naar de Zweedse edelman en schilder die het in de 19e eeuw kocht. Deze liet de façade vervolgens opluisteren met fresco’s en gedenkplaten met teksten in verschillende talen.

De trap aan de buitenkant van het gebouwtje en zich onder verschillende, door een grote zuil ondersteunde, bogen bevindt zorgt voor een uiterst pittoreske aanblik.

In de Sant’Andrea Kerk tegenover het Palazzo Barnekow is een 13e eeuwse triptiek te zien die de “Verlosser” verbeeldt.

Casa Barnekow, Anagni

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email