Casa delle Marionette Ravenna

Het Casa delle Marionette in Ravenna zetelt in het Teatro del Drago. De verzameling bestaat uit marionetten, poppen, originele manuscripten en ander materiaal, dat sinds 1840 door de familie Monticelli verzameld is.

Casa delle Marionette Ravenna

De verzameling van het Casa delle Marionette bestaat vrijwel geheel uit de zogeheten Monticelli Collectie. De familie Monticelli was beroemd vanwege hun marionettentheater. Later zouden ze zich ook aan poppenkasten gaan wijden. De collectie omspant het werk van vijf generaties van deze familie.

Behalve de gebruikte marionetten en poppen zijn er ook scenografieën en theaterposters te zien. Een groot deel van de maskers zijn typerend voor het traditionele poppentheater in de regio.

Een deel van de tentoonstelling is gewijd aan het Teatro del Drago, dat in 1979 door Andrea en Mauro Monticelli gesticht is.

Er worden ook rondleidingen georganizeerd en men kan zien hoe de poppen gemaakt en gerepareerd worden.

Openingstijden Casa delle Marionette Ravenna

Het Casa delle Marionette is in Maart, April en Mei op zaterdag van 15.00 tot 18.00 en op zondag van 10.00 tot 13.00 uur geopend. Gedurende de overige maanden kan het enkel op afspraak bezichtigd worden. Het museum is teogankelijk voor gehandicapten.

Toegangsprijs

De toegangsprijs is 5 Euro (3 Euro met korting).

Adres en openbaar vervoer

Het adres van het Casa delle Marionette is Vicolo Padenna, 4/a (tel. +39 0544 32056 of +39 392 6664211). De dichtstbijzijnde bushalte is

Casa delle Marionette – Vicolo Padenna, 4/a Ravenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *