Casa-Torre Buonparenti Volterra

De Casa-Torre Buonparenti is de bekendste van een aantal zogeheten “torenhuizen” in het centrum van Volterra. Het monument staat tussen de Via Ricciarelli en de Via Buomparenti en hoort bij de meer herkenbare trekpleisters van de stad.

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Buonparenti – 56048 – Volterra. Openingstijden en toegangsprijs. De attractie is niet voor het publiek toegankelijk.

Casa-Torre Buonparenti Volterra

Het Casa-Torre Buonparenti is in de 13e eeuw opgetrokken en in de loop der eeuwen ettelijke keren verbouwd. De laatste van deze restauraties vond in het begin van de 20e eeuw plaats.

Net als bij vele torenhuizen in verschillende steden (San Gimignano is er beroemd om geworden, maar ze stonden ook in Rome) hadden ze in de eerste plaats een defensieve functie. Het was echter ook een manier om aan te geven hoe rijk en machtig de bezitter van zo’n huis wel niet was.

Het torenhuis van de familie Buonparenti worden door een enorm hoge boog met het Fortezza dell’Angelario verbonden. Het is op deze plek, waar de Via Roma, de Via Buonparenti en de Via Ricciarelli samenkomen, dat de wijk Borgo Santa Maria begon.

Andere case-torri in Volterra behoorden toe aan de families Buonaguidi, Toscano en Baldinotti.

Via Buonparenti – Volterra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email