Sant’Agostino Klooster Caserta

Het Sant’Agostino Klooster in Caserta is in de 15e eeuw gebouwd. Toen het in de 18e eeuw verbouwd moest worden werd hier restmateriaal van de Reggia voor gebruikt. Tegenwoordig zetelen er behalve drie museums nog een aantal instanties in het complex.

Weetjes Sant’Agostino Klooster Caserta

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Largo San Sebastino, 81100 – Caserta. Tel. +39 0823273843. Openingstijden en toegangsprijs zijn niet bekend.

Geschiedenis en beschrijving

Het Sant’Agostino Klooster is in 1441 door de Agostijner Broederorde gebouwd. Het hele complex bestaat uit de kerk, het klooster en de 16e eeuwse kloostergang.

In 1652 werd het klooster gesloten, aangezien er vrijwel niemand meer woonde. De Domenicaner Orde nam het vervolgens over en maakte er een tehuis voor arme jonge vrouwen van.

Halverwege de 18e eeuw werd de kerk verbouwd. Dit gebeurde waarschijnlijk onder leiding van Luigi Vanvitelli, die er restmateriaal van de Reggia voor hergebruikte.

Het interieur bestaat uit een enkel schip en een pronaos. Aan de zijkanten zijn ondiepe nissen in de muren. In één van deze nissen staat een houten standbeeld van d ehand van Paul Morder Doss. Dit is in 1992 gemaakt en verbeeldt San Sebastiano.

Kunstwerken

In het atrium zijn er twee fresco’s uit het begin van de 17e eeuw te zien. Deze verbeelden respectievelijk de “Heilige Antonio Abate” en de “Madonna delle Grazie”. De Addolorata van de hand van G. Scognamiglio (1790) bevindt zich eveneens in het atrium.

Ditzelfde geldt voor “Sant’Elena in Aanbidding van het Kruis” (eind 17e eeuw), die uit de Sant’Elena Kerk in Caserta komt.

De schilderingen in de ruimte links van het schip zijn eind 16e eeuw gemaakt.

De ovalen in het schip zijn gemaakt door A. Dominici (“Santa Teresa”), P. Bardellino (“Santa Rosa da Lima”), Giacinto Diano (“Santa Caterina da Siena”) en D. Mondo (“Santa Carmelitana”).

Het schilderij bij het linkeraltaar is gemaakt door Giacinto Diano, terwijl dat bij het rechteraltaar door Girolamo Starace geschilderd is.

Het hoofdaltaar stamt uit het midden van de 19e eeuw.

Museums

Tegenwoordig zijn er behalve  een aantal museums ook verschillende culturele entiteiten in het klooster. De museums zijn het Wassenbeeldenmuseum, het Museum van Festivals en Tradities en het Moderne Kunst Museum.

Largo San Sebastino, Caserta

RSS
Follow by Email