Castel San Pietro Verona

Verona - Castel San Pietro (eind 19e eeuw)

Het Castel San Pietro is de ruïne van een oud kasteel in Verona. Het terras waar het op gebouwd is torent boven de archeologische opgravingen van het Teatro Romano uit. Het biedt ook een schitterend panorama over de stad zelf.

Castel San Pietro Verona

Adres en Openingstijden

Het Castel San Pietro bevindt zich op de heuvel van dezelfde naam. Het adres is Piazzale Castel San Pietro – 37129 Verona. Bus: 31, 32, 33, 70, 71, 91, 96, 97, 101, 103, 104B, 105, 107. Het kan enkel van buitenaf bezichtigs worden.

Geschiedenis Castel San Pietro

Castel San Pietro Verona
Castel San Pietro (19e eeuw)

Het Castel San Pietro is tegen het einde van de 14e eeuw, gedurende de dominantie van de Visconti‘s, gebouwd en in 1450 is het in de stadsmuren geïncorporeerd.

Op de plek waar het kasteel staat zijn bij opgravingen archeologische vondsten uit de ijzertijd gedaan. Ook stond er in de Romeinse tijd al een fort ter verdediging van de Ponte di Pietra.

In 1801 begonnen de troepen met de afbraak van het kasteel, een taak die in 1854 door de Oostenrijkers voltooid werd met het doel om er een kazerne van te maken.

Gedeelten van het oude kasteel en van de middeleeuwse muren zijn nog steeds zichtbaar. Het is slecht onderhouden, maar veel wordt goedgemaakt door de ligging: Vanaf het kasteel heeft men het mooist mogelijke uitzicht over Verona.

Castel San Pietro, Verona

2 gedachten aan “Castel San Pietro Verona”

 1. Ik zocht de locatie van het fort San Procolo te Verona. Ik krijg informatie over het Castel San Pietro te Verona. Bovendien is de foto, boven het artikel foutief; de foto toont de koepel van de Sint Pieter te Rome

  1. Beste Mario,
   Het fort waar jij naar zoekt wordt niet eens in het artikel vernoemd dus ik snap niet helemaal waarom of hoe je op deze pagina terechtgekomen bent. Boven het artikel staat de titel “Castel San Pietro Verona”, niet “Fort San Procolo Verona”. Dat is omdat het over het Castel San Pietro gaat en niet over het Forte San Procolo.

   De site heet “Bezienswaardigheden en Hotels Italië”. De foto van de koepel van de Sint Pieter staat boven iedere pagina van de site aangezien dit een herkenbaar beeld van Italië is. Daaronder begint het artikel over het Castel San Pietro. Zoals je kunt zien wanneer je even verder kijkt staat er binnen het artikel een foto van het kasteel zelf.

   Het adres van het Forte San Procolo is overigens Via Francesco da Levanto, 34, 37138 Verona VR. Dit heb ik binnen drie seconden uitgevonden door “Forte San Procolo Verona” te googlen.

   Kritiek is niet erg. Het moet echter wel ergens op slaan.

   René

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email