Cave dei Fantiscritti Carrara

De Cave dei Fantiscritti is de naam van een oude marmergroeve in Carrara. Aan de voet van de plek is een museum dat de geschiedenis van de marmerontginning belicht. De groeve bevindt zich bij een voorstad die Miseglia genoemd wordt.

Cave dei Fantiscritti Carrara

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: 54033 Carrara località Miseglia. De groeve kan van buitenaf bezichtigd worden.

Geschiedenis en beschrijving

De Cave dei Fantiscritto heeft zijn naam te danken aan een Romeinse aedicula die nu in de Accademia di Belle Arti van Carrara te zien is. Tot 1863 bevond dit marmeren kunstwerk zich echter op deze locatie. De afgebeelde mythologische figuren (Zeus, Heracles en Bacchus) werden door de lokale bevolking voor kinderen (fanti in de streektaal) aangezien.

Het af- en aanrijden van de grote vrachtwagens die nodig zijn voor het transport van blokken marmer doet weinig af aan de magie van de plek, een enorme witte scheur in een verder groene omgeving.

Aan de voet van de opgravingen is een openluchtmuseum, waar de ontginning en bewerking van het marmer toegelicht wordt. Men kan zowel zien hoe dit vroeger gebeurde als hoe dit tegenwoordig in zijn werk gaat. Bij de ingang is ook een reconstructie te zien van de ruimte waarin de arbeiders vroeger leefden.

Località Miseglia – Carrara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email