Chiaravalle Abdij Milaan

De Chiaravalle Abdij bevindt zich in de gelijknamige deelgemeente van Milaan en is een van de eerste Gotische gebouwen in Italië. Het opvallendste aspect is de toren die Ciribiciaccola genoemd wordt. De abdij is in de 12e eeuw opgetrokken.

Chiaravalle Abdij Milaan

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Abbazia di Chiaravalle is Via Sant’Arialdo, 102 Chiaravalle Milanese, 20139 Milano (tel. +39 ). Bus: 77, 140. Openingstijden: Dinsdag tot zaterdag van 09.00 tot 12.00 en 14.30 tot 17.30 uur. Op zondag is de aabdij enkel in de namiddag open.

Speciale Gebeurtenissen

Elke zondag om 16.00 uur is er een gratis rondleiding door de abdij.

Geschiedenis en beschrijving

De Abbazia di Chiaravalle is in ht jaar 1134 gebouwd en bevindt zich in de gelijknamige deelgemeente van Milaan. De stichters waren een aantal Franse monniken van de orde der cisterciënzers die uit de Abdij van Citeaux naar Italië waren gekomen.

De abdij heeft een 9 metre hoge toren en als bouwmateriaal zijn baksteen en Candoglia marmer (dezelfde steensoort die gebruikt is bij het dak van de Dom van Milaan) gebruikt.

Onder het puntdak beinden zich een oculus en een bifora. De toegangspoort is met reliëfs versierd.

Bezienswaardigheden

Chiaravalle Abdij Milaan

De Madonna della Buonanotte van Bernardino Luini (1512)

De grote fresco in de pastorie is tegen het einde van de 16e eeuw door de broers Giovan Battista en Giovan Mauro della Rovere geschilderd en heeft de inwijding van de kerk als thema.

De tweede kapel in het rechterdwarsschip wordt de Cappella della Passione genoemd. Hier zijn fresco’s te zien die het leven van Christus verbeelden, alsmede, op het altaar, een kopie van Donato Bramante’s “Christus aan de Zuil”. Het origineel werd na het einde van de 1e Wereldoorlog naar de Pinacotecca di Brera verhuisd.

Wanneer men de trap in het rechterdwarsschip volgt komt men bij de slaapzaal van de monniken. Bovenaan deze trap kan men  Bernardino Luini’s “Madonna van de Goede Nacht” bezichtigen.

Het koor is verdeeld in twee rijen en in totaal 48 boxen. Deze worden van elkaar gescheiden door engelenfiguren. Op de achterwand van deze boxen zijn houtsnijwerken met scènes uit het leven van San Bernardo te zien, gemaakt door Carlo Garavaglia (1645)

De kloostergang, met Gotische bogen die door zuilen ondersteund worden. De kapitelen zijn versierd met afbeeldingen van mensen en dieren.

Abbazia di Chiaravalle, Milaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *