Chiesa della Croce Anghiari

Santa Croce Kerk Anghiari

De vroeg-16e eeuwse Santa Croce Kerk (of Chiesa della Croce) in Anghiari wordt opgeluisterd door een aantal kostbare kunstwerken van, vooral, Il Passignano. De kerk is in een Renaissance stijl opgetrokken.

Cheisa della Croce Anghiari

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via della Croce – Anghiari. Telefoon: Niet bekend. Openingstijden: Niet Bekend. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Chiesa della Croce Anghiari (interieur)
Interieur

De Santa Croce Kerk is in 1499 door Santa Maria del Borghetto broederschap gesticht. Dit gebeurde op een plek waar de heilige Franciscus een kruis opgericht had. De kerk was dan ook tot 1566, toen ze de huidige naam kreeg, aan Sint-Franciscus gewijd.

De constructie van de in Renaissance stijk gebouwde kerk duurde tot 1534. Het Interieur wordt gekenmerkt door de lange portico langs de façade.

Het bijbehorende klooster werd in 1563 verbouwd en vergroot. De loggia op de voorgevel was een toevoeging uit 1565.

Het interieur bestaat uit een enkel schip. De altaars werden in de 16e en 17e eeuw door de rijkste en belangrijkste families van de stad toegevoegd.

De schilderijen boven deze altaars stammen uit de 17e eeuw en zijn gemaakt door vertegenwoordigers van de Florentijnse school.

Kunstwerken

Domenico Cresti (1559-1638), bijgenaamd Il Passignano, schilderde de “Kruisvinding” bij het hoofdaltaar en de “Onbevlekte Ontvangenis”. Hij is vooral bekend vanwege een aantal schilderijen in de Sant’Andrea della Valle Kerk in Rome. Hij ligt begraven in de naar hemzelf genoemde Passignano Kapel in de Santissima Annunziata Kerk in Florence.

Chiesa della Croce, Anghiari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email