Chiesa Nuova Assisi

Chiesa Nuova Assisi

De Chiesa Nuova, letterlijk vertaald “Nieuwe Kerk” is in 1615 gebouwd op de plek waar het geboortehuis van de Heilige Franciscus van Assisi zich bevond en waar hij met zijn familie leefde tot hij 24 jaar oud was. De Heilige was hier door zijn vader binnengesloten omdat hij zijn bezittingen had weggegeven om de San Damiano Kerk te laten repareren en om hem weer op de juiste weg te brengen. (De vader van Sint Franciscus had liever gewild dat hij koopman was geworden.)

Chiesa Nuova Assisi

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Openingstijden: 06.30 – 12.00 en 14.30 – 18.00 uur. (Gedurende de wintertijd gaat de kerk een uur vroeger dicht.Gesloten: Nooit.Toegangsprijs: Gratis.Telefoon: +39 075812339.Adres: Piazza di Chiesa Nuova, Assisi, Italië.

Beschrijving

De Chiesa Nuova heeft als vloerplan een Grieks kruis, met een kleine koepel op ieder arm van het kruis en een grotere koepel in het centrum. Het ontwerp is geïnspireerd op dat van Raphaël voor de Sant’Eligio degli Orafi in Rome.

De tekst boven de poort betekent: “Het huis van de ouders van Franciscus is een tempel van God geworden, terwijl de gevangenis waar hij door zijn vader opgesloten werd nog zichtbaar is.”

Weetjes

Op het plein voor de kerk staat een standbeeld dat door Roberto Joppolo gemaakt is en de ouders van San Francesco verbeeldt.

De bouw van de kerk is grotendeels gefinanciëerd door de Spaanse Koning Filippo II.

Bezienswaardigheden in de Chiesa Nuova

Binnen de kerk bevinden zich enkele relikwieën van Sint Franciscus en de andere Frati Minori.

Er zijn verschillende schilderingen door Giorgetti en door Sermei te zien.

Het orgel was oorspronkelijk gemaakt voor de San Damiano kerk en staat sinds 1957 in de Chiesa Nuova.

Winkel

Vanuit de kerk kan men het magazijn van de winkel van de vader van Sint Franciscus, Pietro Bernardone, bezoeken.

Chiesa Nuova, Assisi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email