Claudio Faina Museum Orvieto

Het Claudio Faina Museum zetelt in het Palazzo Faina. Ook in dit museum richt zich vooral op het Etruskische verleden van Orvieto. Mario en Eugenio Faina begonnen de verzameling in 1864 en breidden de collectie steeds verder uit via opgravingen en op antiekmarkten gekochte objecten. In 1954 doneerde Claudio Faina zijn bezittingen, inclusief de verzameling. aan de stad.

Claudio Faina Museum Orvieto

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza del Duomo, 29 – Orvieto. Telefoon: +39 0763 341511. Openingsuren: Van April t/m September van 09.30 tot 18.00 uur. Van Oktober t/m Maart van 10.00 tot 17.00 uur. Gesloten: Van November t/m Februari op maandag. Toegangsprijs: 4,50 Euro (korting: 3 Euro). De Carta Orvieto Unica is geldig.

Geschiedenis en beschrijving

In dit gemeentemuseum zijn vooral objecten te zien die gevonden zijn in de Etruskische vindplaatsen bij de stad zelf. Er zijn ossuariums te zien uit zowel de Villanovaperiode als het Etruskische tijdperk, alsmede vazen, keramiek, beeldjes, amskers, kandelaars en allerhande andere gebruiksvoorwerpen.

Een met paarden beschilderde beschilderde vaas, die in de Cannicella Necropolis opgegraven is, is een van de hoogtepunten. De zogenoemd “Venus van Cannicella”, een Grieks standbeeld uit ongeveer 530 voor Christus, is een ander.

Uit de Crocifisso del Tufo Necropolis is een grenspaal te zien, in de vorm van het hoofd van een strijder.

Ook de versiering van de fronton van de Tempio di Belvedere is interessant.

Piazza del Duomo, 29 – Orvieto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email