Corso d’Augusto Rimini

De Corso d’Augusto is de hoofdstraat van Rimini. Hij begint bij de Arco d’Augusto (“Boog van Augustus“) en voert naar het Piazza Tre Martiri. Het is hier dat zich in de Romeinse tijd het Forum bevond en het is hier dat Julius Caesar enige beroemde woorden sprak na de Rubicon overgestoken te zijn.

Corso d’Augusto Rimini

Niet ver hiervandaan kan men de Tempio Malatestiano, zoals de Kathedraal van Rimini heet, bezoeken. Deze laatste wordt onder andere opgeluisterd door fresco’s van de hand van Piero della Francesca en een door Giotto geschilderde “Kruisiging”.

Verder lopend langs de Corso d’Augusto komt men bij het Piazza Cavour en het eigenlijke historische centrum, met belangrijke Romeinse monumenten als de Domus del Chirurgo en de Ponte di Tiberio. De wijk die bij deze brug begint heet Borgo San Giuliano en wordt gezien als de meest authentieke buurt van de stad. Dit is de wijk waar zich een groot deel van Fellini’s meesterwerk “Amarcord” (Riminees dialect voor “Ik herinner me”) afspeelt.

Palazzo Baldini

Het Palazzo Baldini (Corso d’Augusto, 156) staat dichtbij het Piazza Cavour en is in 1786 door Gaetano Stegani gebouwd. He tis nog immer eigendom van de edelman Luigi Baldini. De begane grond van het gebouw wordt tegenwoordig door de bioscoop Supercinema in beslag genomen.

Santa Maria dei Servi Kerk

De Santa Maria dei Servi Kerk is in 1317 gesticht en in de 18e eeuw door de architect Stegani geheel gerenoveerd. De versieringen bestaan uit pleisterwerk, vergulde beelden en schilderijen.

Corso d’Augusto, Rimini

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email