Corso Cavour Orvieto

De Corso Cavour is de hoofdstraat van Orvieto. De straat loopt in oost-west richting door het centrum van de stad. Een aantal van de bekendste bezienswaardigheden van Orvieto bevinden zich aan of dichtbij de Corso Cavour. De straat ligt ingeklemd tussen het Piazza della Repubblica aan de westkant en de Rocca Albernoz aan de oostkant.

Bezienswaardigheden Corso Cavour Orvieto

Santo Stefano Kerk

Santo Stefano Kerk _ Corso Cavour Orvieto

De Santo Stefano Kerk staat op de hook van de Corso Cavour en de Via Santo Stefano. Deze kerk is tegen het einde van de 13e eeuw gebouwd, wat terug te zien is in de sobere façade en het feit dat de apsis aan de oostkant staat. De grootste trekpleisteer is een 14e eeuwse muurschildering, die de “Madonna met Kind en Engelen” verbeeldt.

Sant’Angelo Kerk

Ongeveer halverwege de Corso Cavour is een klein pleintje, dat genoemd is naar de Sant’Angelo Kerk die zich er bevindt. Deze kerk is in 1838 gebouwd op een van de oudste basilieken van de stad, die in de 6e eeuw aan de Benedictijner monniken toebehoorde. Nog verder terug in het verleden stond op de plek een aan de Godin Diana gewijde tempel. De stoffelijke overschotten van de heiligen Severo en Martiro bevinden zich in de kerk.

Palazzo dei Sette en Torre del Moro

Het Palazzo dei Sette staat op het punt waar de Corso Cavour de Via del Duomo kruist. Het meest opvallende deel van dit paleis is de Torre del Moro. Men kan deze toren beklimmen voor een schitterend uitzicht over het omringende landschap.

Palazzo Gualterio

Het Palazzo Gualterio is in de 16e eeuw gebouwd. Het staat direct tegenover de Torre del Moro en wordt gekenmerkt door een mooi, rijkelijk versierd portaal. Het was eigendom van een man die de bijnaam “de Moor” had en naar wie de toren aan de overkant dus vernoemd is.

Piazza della Repubblica

Het Piazza della Repubblica bevindt zich aan het westelijke uiteinde van de Corso Cavour. Langs dit plein staan enkele van de mooiste en belangrijkste gebouwen van de stad, als het Palazzo Comunale, het Palazzo Ottaviani en de Sant’Andrea Kerk.

Corso Cavour Orvieto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email