Corso Garibaldi Reggio Calabria

De Corso Garibaldi is één van de belangrijkste straten van Reggio Calabria. Ze loopt midden door het historische centrum en geldt als het symbool van de stad. De straat verbindt het Piazza de Nava met de Villa Comunale. Onderweg komt men langs een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Duomo en het Piazza Italia, met alle regeringsgebouwen.

Corso Garibaldi Reggio Calabria

De Corso Garibaldi heeft een lengte van meer dan 2 kilometer en loopt evenwijdig aan de kust. Door de inwoners van Reggio Calabria wordt de straat kortweg als de Corso aangeduid. Dankzij de vele winkels, bars en caféetjes is het de favoriete straat voor de typische Italiaanse dagelijkse passeggiata.

De zijstraten van de Corso Garibaldi voeren naar de Lungomare, de straat die langs de kustlijn loopt.

Bezienswaardigheden Corso Garibaldi

Corso Garibaldi Reggio Calabria
De hier half verborgen San Giorgo Kerk is een van de bezienswaardigheden langs de Corso Garibaldi.

Wanneer men de straat vanaf het Piazza de Nava (bij het Magna Grecia Archeologisch Museum) in zuidelijke richting afloopt, komt men eerst bij het in een art nouveau stijl gebouwde Palazzo Corigliano.

Hierna volgen een aantal kerken, waaronder de Battista Kerk, de San Giuseppe Kerk en de San Giorgio al Corso Kerk. Deze laatste wordt ook de Tempio della Vittoria genoemd.

De volgende attractie is het gemeentelijke Francesco Cilea Theater van de stad. De eerste verdieping van dit gebouw huisvestigt de gemeentelijke Pinacotheek. Het theater kijkt uit op het voormalige Piazza Vittorio Emanuele II, dat na de tweede wereldoorlog tot Piazza Italia omgedoopt is. Het monument dat midden op het plein staat is hier in 1868 geplaatst.

Andere gebouwen aan dit plein zijn het Palazzo Municipale, het Palazzo della Prefettura en het Palazzo della Provincia. Na de aardbeving van 1908, die door een tsunami gevolgd werd, heeft men al deze gebouwen opnieuw op moeten bouwen.

Het enige paleis aan de straat ddat deze aardbeving overleefd heeft is het Palazzo Nesci, dat een stukje verder naar het zuiden staat.

Helemaal aan de zuidkant van de Corso Garibaldi bevindt zich een groep pleintjes, waaronder het Piazzetta Camagna en het Piazza Garibaldi, waarop een standbeeld van deze Italiaanse held te zien is.

De Kathedraal van de stad staat natuurlijk op het Piazza del Duomo.

Corso Garibaldi – Reggio Calabria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email