Corso Giacomo Matteotti Anghiari

Corso Giacomo Matteotti Anghiari

De Corso Giacomo Matteotti is een 14e eeuwse straatweg die in een rechte lijn van Anghiari naar Sansepolcro voert. Op 29 juni 1440 vond hier de Slag van Anghiari plaats, een gebeurtenis die nog steeds elk jaar door middel van de Palio della Vittoria gevierd wordt.

Corso Giacomo Matteotti Anghiari

De Corso Giacomo Matteotti is een in 1321 aangelegde rechte weg die in het centrum van Anghiari begint en zeven kilometer verder in Sansepolcro eindigt. Opdrachtgever tot de constructie van deze straatweg was Pier Saccone Tarlati.

De oorspronkelijke naam van deze straat was Ruga di San Martino. Het beginpunt in Anghiari is de Chiesa della Croce. Vanaf de portico van de kerk heeft men een prachtig uitzicht over de Ruga, die een stijgingspercentage van 13% heeft.

Lokale inwoners noemen de straat ook wel la Croce, omdat hij verbonden is met de route die Sint-Franciscus in de vallei volgde.

Halverwege de straat is de Piano della Battaglia. Het is hier dat in 1440 een veldslag plaats vond tussen de troepen van Milaan en die van Florence. Leonardo Da Vinci heeft een beroemd schilderij van deze slag gemaakt.

Palio della Vittoria

Sinds 1441 vindt in Anghiari elke 29e juni de Palio della Vittoria plaats. De datum verwijst naar de overwinning van de Florentijnse troepen en hun bondgenoten op de Milanezen van Filippo Maria Visconti. De Palio wordt te voet afgelegd en begint bij de Maestà di Santa Maria alla Vittorio, waar de veldslag plaats vond. Hij eindigt bij het huidige Piazza Baldaccio Bruni.

Oorspronkelijk werd de Palio tegelijkertijd in Anghiari en Florence gehouden, maar nu is dit alleen nog in Anghiari zelf.

Corso Giacomo Matteotti Anghiari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *