Corso Montepulciano

De Corso, die bij de Porta di Gracciano begint en bij het Piazza Grande eindigt, is de hoofdstraat van Montepulciano. Het is echter geen officiële straat. De lokale bevolking heeft deze bijnaam aan drie in elkaar overlopende centrale straten gegeven.

Corso Montepulciano

Geschiedenis en beschrijving

De Corso is geen officiële straat, maar bestaat in werkelijkheid uit drie verschillende straten, te weten de Via di Gracciano, de Via dell’Opio en de Via di Voltaia die in elkaar overgaan.

Bezienswaardigheden

De eerste attractie aan de Corso is de in de 14e eeuw gebouwde Porta di Gracciani. Aan het begin van de 16e eeuw is deze stadspoort door Sangallo geherstructureerd.

De Sant’Agostino Kerk staat aan de Via Gracciano. De façade is door Michelozzo ontworpen. Onder andere Antonio del Pollaiolo, Giovanni di Paolo en Lorenzo di Credi waren verantwoordelijk voor enkele van de kunstwerken. De kerk wordt voorafgegaan door een trap met een balustrade.

De Torre di Pulcinella staat eveneens op het Piazza Michelozzo. Pulcinella is de oorspronkelijk Napolitaanse versie van de Nederlandse Jan Klaassen en het is diens masker dat de uren op de toren aangeeft.

Op weg naar boven komt men langs het Piazza Savonarola, met de Colonna del Marzocco en de kleine San Bernardo Kerk.

Een van de herenhuizen aan de rechterkant van de straat is het door Vignola ontworpen Palazzo Avignonesi.

Het Palazzo Buccelli heeft een kelder waar begrafenisurnen en Etruskische en Latijnse inscripties te zien zijn.

Corso – Montepulciano

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email