Corso Umberto I Taormina

Zeg het voort
Share

De Corso Umberto I is de hoofdstraat van Taormina. De straat is genoemd naar Koning Umberto I, die van 1878 tot 1900 op de troon zat. Ze wordt aan de noordkant begrensd door de Porta Messina en aan de zuidkant door de Porta Catania. Tegenwoordig wordt de straat ook gekenmerkt door de vele winkels.

Corso Umberto I Taormina

De straat maakte deel uit van de Via Valeria, de herenweg die Messina met Catania verbond. In de Romeinse tijd voerde deze straat door het centrum om via de vallei van de rivier de Sirina bij de zee uit te komen.

De Via Valeria, net als de monumenten die zich langs de straat bevinden, is in de loop der eeuwen wezenlijk veranderd. Zo is de Tempel van Giove Serapide (nog net buiten de Porta Messina) vervangen door de San Pancrazio Kerk en heeft het Odeon plaats moeten maken voor de Santa Caterina Kerk.

Later zijn meerdere kerken en paleizen langs de straat, waaromheen zich zo het middeleeuwse centrum gevormd heeft, gebouwd. Deze historische gebouwen tonen invloeden uit verschillende tijdperken, van de Arabische tot de Normandische, de Gotische en de barokke architectuur.

Corso Umberto I, Taormina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *