Corso Vittorio Emanuele Caltanissetta

De Corso Vittorio Emanuele is een van de twee hoofdstraten van Caltanissetta. De straat heeft een lengte van iets meer dan een halve kilometer. Hij loopt dwars door het centrum naar de Badia, op het kruispunt met de Via Re d’Italia. Op dit punt verandert de naam in Via Vespri Siciliani.

Corso Vittorio Emanuele Caltanissetta

VVV en Flixbus

Het VVV van Caltanissetta (Ufficio informazioni APIT) is op de Corso Vittorio Emanuele, 109 (Tel. 093429532). Het is ook aan deze straat (op n. 97) dat de maatschappij Flixbus zijn basis in de stad heeft.

Geschiedenis en beschrijving

Corso Vittorio Emanuele Caltanissetta in de jaren 40
In de 40’er jaren.

De Corso Vittorio Emanuele is samen met de Corso Umberto I de belangrijkste straat van Caltanisetta. De straat is 550 meter lang en doorkruist het centrum in zuidoostelijke richting.

Bij de kruising met de Via Re d’Italia verandert de naam in Via Vespri Siciliani. In de andere richting, bij het kruispunt met de Via Cavour, verandert de naam in Viale Conte Testasecca.

Bezienswaardigheden

Palazzo Benintende

Palazzo Benintende Caltanissetta

Het Palazzo Benintende (n. 133) is ontworpen en gebouwd door de architect Giuseppe Di Bartolo. De zuilen die de façade sieren zijn Ionisch op de eerste en Dorisch op de tweede verdieping. Het is niet te verwarren met het Casa Benintende aan de Corso Umberto I, waar Garibaldi in 1862 logeerde.

Palazzo Testasecca

Het gebouw tegenover het Palazzo Benintende is het Palazzo Testasecca. Dit neo-classicistische paleis met het monumentale balkon is eind 19e eeuw gebouwd.

Regina Margherita Theater

Regina Margherita Theater

Het Regina Margherita Theater staat halverwege de Corso Vittorio Emanuele. De eerste opvoering vond in 1875 plaats. Het na de tweede wereldoorlog in verval geraakte theater is na een lange restauratie in 1997 opnieuw geopend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email