Crocifisso del Tufo Necropolis Orvieto

Ten noorden van de rand van het historische centrum van Orvieto is een Etruskische Necropolis gevonden, die bekend staat als de “Etruskische Tombes van het Kruisbeeld van de Tufsteen” (Tombe Etrusche del Crocifisso del Tufo). De meeste tombes in deze necropolis stammen uit de 5e en 6e eeuw voor Christus. De naam is te danken aan een in de tufstenen rots ingesneden kruis.

Crocifisso del Tufo Necropolis Orvieto

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: De Necropolis ligt langs de SS17 straatweg (km 1,6). Telefoon: +39 0763 343611. Openingstijden: Van 08.30 tot 19.00 uur; in de winter tot 17.00 uur. Toegangsprijs: 3 Euro (18-25 jaar: 1,50 Euro; jonger dan 18: Gratis). De Carta Orvieto Unica is geldig. (NB: Op verzoek kunnen ook rondleidingen geregeld worden. Deze kosten tussen de 5 en de 10 Euro per persoon, afhankelijk van de grootte van de groep. Voor informatie belt U +39 0763 343611.)

Geschiedenis en beschrijving

De Crocifisso del Tufo Necropolis bevindt zich aan de voet van de rots waarop Orvieto gebouwd is. De naam die de begraafplaats gekregen heeft is te danken aan een in de 16e eeuw in een in de rots uitgegraven kapel ingekeept kruis.

Na de eerste opgravingen in het begin van de 19e eeuw raakten de er gevonden voorwerpen verspreid over heel Europa.

Het was echter pas in 1961 dat de oudste en belangrijkste resten gevonden werden. Resultaten van deze opgravingen zijn te zien in het Claudio Faina Museum in Orvieto zelf.

Wanneer men de necropolis van bovenaf bekijkt ziet men goed dat de aanleg bijna als die van een stad georganizeerd was. De tombes staan langs paden die rechthoekige op elkaar staan. Ze waren meestal voor een familie bedoeld.

Er zijn ongeveer zeventig tombes die bezocht kunnen worden. Ze hebben een opervlakte van 2 bij 3 meter. Ze zijn gemaakt van enorme blokken tufsteen. Er is een verhoging waarop de doodskist geplaatst werd.

Via een kleine trap komt men bij een kleine ingang die toegang tot de tombes geeft. Een inscriptie boven de ingang geeft meestal de naam van de overledene of diens familie aan.

De tombes zijn bedekt met een laag aarde. Gedenkstenen geven aan waar ze zich precies bevinden. Deze zogeheten cippi zijn verschillend voor mannen en vrouwen. Aangezien de Etrusken in een leven na de dood geloofden, werden persoonlijke eigendommen en vazen in verschillende maten en soorten in de tombes geplaatst.

Ligging

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email