Dagtochtjes Sassari

Dankzij de ligging op korte afstand van de kust heeft Sassari ook veel te bieden voor de strand- en natuurliefhebber. Het Porto Ferro strand is beroemd en de kuststreek wordt gekenmerkt door enkele natuurgebieden. De mooiste stad in de buurt is Alghero.

Dagtochtjes Sassari

Porto Ferro Strand en Lampianu Strand

Als je dan toch naar de zee wilt, kun je het beste naar het Porta Ferro Strand, dat zich ongeveer 30 minuten ten westen van de stad bevindt. Het wordt gekenmerkt door een 500 meter lange hoefijzervormige strook goudachtig zand, dat omlijst wordt door spectaculaire rotsformaties. Een stuk verder naar het noorden bevindt zich het vergelijkbare strand van Lampianu. Bij dit kustgedeelte is er een extra attractie in de vorm van een aantal grotten in de rotsen langs het strand.

Argentiera

Argentiera is vooral vanuit historisch oogpunt een interessante stad. Tegen het einde van de 60’er jaren werd deze voormalige welvarende stad geheel verlaten. Het lood en het zink dat er gewonnen werd was op en de stad was hierdoor haar bron van inkosten kwijt. De oude mijngebouwen en andere verlaten structuren kunnen bezichtigd worden. Pas sinds enkele jaren begint het inwonertal van Argentiera weer op te lopen.

Asinara Nationaal Natuurpark

Het Parco Nazionale dell’Asinara is een eiland boven de noordwestelijke tip van Sardinië. Het hele eiland wordt doorkruist door wandelpaden, die door een onhergzaam landschap lopen. De albino “Asinara Ezel” (Asino dell’Asinara) loopt hier in het wild rond. Wat tegenwoordig een beschermd gebied is, deed ooit dienst als gevangenkamp.

Alghero

Alghero is een bekende kustplaats aan de westkust van het eiland. Het historische centrum wordt gekenmerkt door een aantal met kinderkopjes beklede straatjes en een aantal goed bewaard gebleven delen van de oude stadsmuren. De stadstorens kunnen beklommen worden om van een schitterend uitzicht over de haven te genieten.

Capo Caccia en de Grotto di Nettuno

Ten westen van Alghero is er een schiereilandje dat Capo Caccia genoemd wordt. Hier bevindt zich het Regionale Porto Conte Natuurpark. Dit is een enorme klif van waaraf men een schitterend uitzicht over de onderliggen Rado di Alghero Baai heeft. Het schiereiland wordt door wandelpaden doorkruist en is bekend vanwege de grotten aan de kust, waarvan de Grotto di Nettuno het beroemdst is.

Saccargia Basiliek

De in 116 gebouwde Santissima Trinità di Saccargia bevindt zich in een niemandsland ten zuidoosten van Sassari. De kerk wordt al sinds de 16e eeuw niet meer gebruikt, maar verkeert desondanks in uiterst goede staat. Als bouwmateriaal is een lokale steensoort gebruikt. De grootste trekpleister binnen de kerk is het hoofdaltaar, met een fresco die de 12 Apostelen verbeeldt. (Volg de E25 en sla af op de SS729.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email