Dante Alighieri Theater Ravenna

Toen het Teatro Comunitativo van Ravenna in de 19e eeuw in verval raakte besloot men dichtbij het Piazzetta degli Svizzeri een nieuw stadstheater te bouwen. De façade van het nieuwe, neo-klassieke Teatro Dante Alighieri staat aan de Via Mariani Angelo.

Dante Alighieri Theater Ravenna

De twee architecten die het project voor hun rekening namen waren Tomaso en Giovan Battista Meduna, die hun sporen al verdiend hadden met de restauratie van het Teatro della Fenice in Venetië.

Het Teatro Dante Alighieri is in een neo-klassieke, Venetiaans aandoende stijl opgetrokken. Het wordt gekenmerkt door een mooie pronaos. Een café en een restaurant bevinden zich aan weerszijden van het atrium.

Op het door Giovanni Busato vervaardigde gordijn is de aankomst van Theodorik de Grote in de stad afgebeeld.

Openingstijden

De openingstijden hangen van het evenement af. Er worden rondleidingen in het Italiaans en het Engels gehouden. Dit gebeurt op afspraak.

Toegangsprijs

De prijs van een rondleiding is 4 Euro (3 Euro voor 65+’ers en jongeren dan 18). De groep moet uit minstens 4 personen bestaan. Men kan (minstens 24 uur vantevoren) reserveren telefonisch reserveren via +39 347 5574815.

Adres en openbaar vervoer

Het adres van het theater is Via Mariani Angelo 2 (tel. +39 0544 249211). De dichtstbijzijnde bushalte is Via Mariani Teatro Alighieri (lijn 1, 2, 3, 4, 5, 8, 18, 70, 80, 145, 159, 161, 162, 176).

Teatro Dante Alighieri – Via Mariani Angelo 2, Ravenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *