Emilio Greco Museum Orvieto

Het Emilio Greco Museum zetelt op de begane grond van het Palazzo Soliano in Orvieto. Emilio Greco (1913-1995) was een van de bekendste contemporaine Italiaanse beeldhouwers, die onder andere verantwoordelijk was voor de bronzen deuren van de kathedraal. In het museum zijn ongeveer 100 werken van de kunstenaar te zien, die door hemzelf aan de stad gedoneerd zijn.

Emilio Greco Museum Orvieto

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: c/o Palazzo Soliano – Piazza del Duomo – Orvieto. Telefoon: +39 0763 344605. Het museum is elke dag geopend van 09.30 tot 19.00 uur. Toegangsprijs: 2,50 Euro.

Geschiedenis en beschrijving

Het Emilio Greco Museum, dat in 1991 ingewijd is, is op de begane grond van het Palazzo Soliano. De verzameling bestaat uit een aantal kunstwerken die Greco in dat jaar zelf aan de stad geschonken heeft. Het gaat vooral om beeldhouwwerken en etsen.

De hoogtepunten zijn een aantal vrouwelijke figuren, plus enkele werkmodellen van de bekendste beeldhouwwerken van de artiest.

Het allerberoemdste werk is de bronzen deur van de Kathedraal van Orvieto, waarvan het model in 2008 door de dochter van de beeldhouwer aan het museum geschonken is.

Het tweede is een model van het monument voor Paus Johannes XXIII, dat Greco tussen 1965 en 1966 gemaakt heeft. Het origineel is in de Sint-Pietersbasiliek in Rome te zien.

Piazza del Duomo – Orvieto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email