Eremo delle Carceri Assisi

Eremo delle Carceri Assisi

Het Eremo (“Hermitage”) delle Carceri bevindt zich op zo’n 5 kilometer van het centrum van Assisi, in de richting van de Monte Subasio. De kerk die binnen de poorten van het Eremo gebouwd is bevat enige relieken van Sint Franciscus, die zich op deze plek teruggetrokken had om ongestoord te kunnen bidden. Na de Eremo bezocht te hebben kan men verder lopen richting Monte Subasio om er de schitterende panorama’s te aanschouwen.

Eremo delle Carceri Assisi

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Eremo delle Carceri – 06081 Assisi, Italië. Telefoon: +39 075812301. Openingstijden: Van Pasen tot November: Vanaf 06.30 tot 18.30 uur. De rest van het jaar is de Eremo delle Carceri tot 17.30 te bezichtigen. Op zon- en feestdagen begint men een half uurtje later. Gesloten: Nooit. Toegangsprijs: Gratis. (NB: Tijdens de Covid-crisis kunnen de openingstijdenverschillen van wat hier aangegeven is.)

Geschiedenis

Eremo delle Carceri Assisi
Eremo delle Carceri

De naam (carcere betekent “gevangenis”). Het complex heet zo omdat de volgelingen van Sint Franciscus zich er lieten opsluiten in de Eenzaamheid en de Stilte om er zich aan de Meditatie en het Gebed te wijden.

Toen San Francesco hier voor het eerst kwam, in 1205, stond er enkel een klein oratorium. In 1400 liet San Bernardino da Siena er een klooster bij bouwen. Dit klooster werd in de loop der eeuwen steeds verder uitgebreid.

Oorspronkelijk, voordat de Eremo bestond, werden de grote aantallen grotten in de omgeving gebruikt om er in stilte te kunnen mediteren.

Waarschijnlijk werd de plek gelijktijdig met de Porziuncola in 1215 door de Benediktijnen aan Sint Franciscus geschonken.

Standbeeld

Bij de ingang staat een standbeeld dat Sint Franciscus zelf verbeeldt in een houding die de universele liefde moet verpersoonlijken. Het is gemaakt door Sandro Da Verscio. De aura die zich om de heilige bevindt bevat symbolen van alle grote godsdiensten van de wereld.

Wandeling

Een wandeling door het bos voert langs de natuurlijke grotten en de kapelletjes waar de pelgrims zich terugtrokken om er te kunnen mediteren.

Meteen na de brug staat de steeneik, die traditioneel gezien wordt als de boom waar de Heilige Franciscus de vogels zegende. Sindsdien verlaten de witte duiven de Eremo nooit.

Eremo delle Carceri, Assisi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email