Eurialo Kasteel Syracuse

Het Eurialo Kasteel bevindt zich op de Epipoli heuvel op ongeveer 7 kilometer ten noordwesten van Syracuse. In de Griekse tijd was het het belangrijkste deel van de verdedigingswerken van de stad. Vanaf het fort kan men van een van de mooiste vergezichten van de stad genieten.

Eurialo Kasteel Syracuse

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Piazza Eurialo, 1 – 36056 Belvedere (Syracuse). Telefoon: +39 0931 711773. Openingstijden: In de zomer van 09.00 tot 19.00 en de rest van het jaar van 09.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs: 4 Euro; leeftijd 18-25: 2 Euro; leeftijd 0-18: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Eurialo Kasteel Syracuse
Ruïnes van het kasteel op een oude foto van Giorgio Sommer.

De Epipoli heuvel werd in zijn geheel beschermd door een 27 kilometer lange verdedigingsmuur, die in opdracht van de tiran Dionysius de Oude gebouwd was. Het is in de 4e eeuw voor Christus opgetrokken en slaagde erin de stad te beschermen totdat de Romeinen de heerschappij overnamen.

In de loop der jaren werd het vaak aangepast om steeds nieuwe ontwikkelingen in de oorlogsvoering te kunnen bestrijden.

Oorspronkelijk had het kasteel een beetje de vorm van een scheepsboeg. Na de veranderingen bestaat het eigenlijk uit twee delen, waarvan de westkant rechthoekig en de oostkant onregelmatig van vorm is. De Byzantijnen bouwden een muur tussen de twee delen, omdat ze enkel de westzijde wilden gebruiken. In deze muur is een doorgang met een megalithische architraaf.

Er was een klein fortje dat door een 15 meter lange ophaalbrug met het kasteel verbonden was. Van deze brug staan nog enige pilaren overeind. Op de vijf torens stonden grote catapulten. Verder waren er verschillende slotgrachten die eventuele aanvallen moesten belemmeren.

De oostkant van het kasteel is verbonden met de 27 kilometer lange verdedigingsmuur. Het is vanaf deze kant dat de mensen uit de stad het fort binnenkwamen.

Er waren drie wateropslagplaatsen en als laatste bescherming was er een labyrint van gangen onder het kasteel.

Piazza Eurialo, 1 – Syracuse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email